Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Branchevereniging ISPConnect werkt aan nieuwe structuur

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 19 juli 2012 08:23 uur

ISPConnect heeft Simon Besteman als interim-manager aangetrokken om de branchevereniging te herstructureren en het eerder aangekondigde ANWB-model te realiseren. De nieuwe structuur waar de komende tijd aan zal worden gewerkt, zal in het najaar aan de leden van de branchevereniging worden voorgelegd.

Het is de bedoeling dat de ISPConnect verschillende evenementen gaat organiseren en ook een aantal ‘meer functionele’ bijeenkomsten, die verder gaan dan enkel gezellig netwerken, laat ISPConnect-voorzitter Yom Schutte in gesprek met ISPam.nl weten. Daarnaast is het ook de bedoeling dat het ISPConnect Keurmerk dat vooralsnog niet van de grond is gekomen, een tweede start krijgt.

Bang dat het ISPConnect Keurmerk te lijden zal krijgen onder het nog te lanceren keurmerk van collega-brancheorganisatie DHPA is Schutte niet. Wel stelt Schutte dat het niet handig is, als er straks twee keurmerken zijn omdat de hostingconsument dan niet weet op welk keurmerk hij moet letten.

ANWB-model
Het is ook de bedoeling dat de ledenstructuur van ISPConnect op de schop gaat. Net zoals bij de ANWB kun je een basislid zijn, die gewoon lid van de branchevereniging is, terwijl andere leden additionele diensten afnemen, waaronder bijvoorbeeld ook het keurmerk. Al sluit Schutte het ook niet uit dat het voeren van het keurmerk uiteindelijk verplicht onderdeel van het lidmaatschap wordt.

Een belangrijk voordeel van de combinatie van het lidmaatschap en het keurmerk is dat die leden een extra commitment hebben, zoals bijvoorbeeld het verplicht hanteren van een NTD-procedure, die in overeenstemming met de gedragscode NTD is. Als gevolg hiervan kan ISPConnect in de landelijke NTD-werkgroep deze leden door hun commitment beter vertegenwoordigen, aldus Schutte.

Onderdeel van de nieuwe structuur is ook dat ISPConnect zal gaan samenwerken met partners, deze zullen naast een inhoudelijke bijdrage aan de branchevereniging ook moeten zorgen voor additioneel budget. Dit is nodig om de plannen te realiseren. De komende tijd zal nadrukkelijk ook worden gekeken naar de positie van de branchevreemde leden die de branchevereniging heeft. Deze zullen mogelijk hun positie als lid moeten opgeven en een rol als partner krijgen.

Interim-manager
De herstructurering ISPConnect zullen de komende tijd door de nieuwe ISPConnect interim-manager Simon Besteman worden voorbereid. Eerder was hij ook al betrokken bij de herstructurering van een branchevereniging van callcenters. Volgens Schutte zal Besteman met verschillende leden van de branchevereniging contact opnemen om te horen wat hun wensen zijn en feedback op de plannen te krijgen.

In de vorige algemene ledenvergadering in het afgelopen voorjaar was er volgens Schutte al brede consensus onder de aanwezige leden over de koers die door het bestuur van ISPConnect is ingezet. Tijdens de volgende ledenvergadering in het najaar krijgen de leden de mogelijkheid om zich over de nieuwe structuur die nu vorm wordt gegeven uit te spreken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.