Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Terabit-honger van datacenters goed voor kabelfabrikanten’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 juli 2012 08:04 uur

Door de groei van het aantal datacenters liggen gouden tijden in het verschiet voor fabrikanten van optische netwerkkabels. Dat is kort samengevat de conclusie van een onderzoek van bureau Ovum.

Nieuwe datacenters eisen steeds meer bandbreedte. Die ‘terabit-honger’ van datacenters zorgt ervoor dat de verkoop van glasvezelnetwerkkabels tot 2017 met jaarlijks 5 procent zal groeien, voorspelt Ovum. In 2017 zal die markt een omzet van ruim 20 miljard dollar bereiken, zo is de verwachting.

Er zijn een aantal ontwikkelingen die de wereldwijde markt voor optische netwerkkabels zeer interessant maken, aldus Ovum-marktanalist Ian Redpath. Zo komen er steeds meer nieuwe datacenters bij, zowel carrier neutrale als private datacenters, en die hebben behoefte aan steeds meer bandbreedte.

Daarnaast speelt ook de geografische locatie een rol. Het nieuwe datacenter van Facebook in het afgelegen Lulea in Zweden bijvoorbeeld, vereist de aanleg van veel nieuwe kabels en netwerken.

Op die manier liggen er ook nog voldoende kansen in Latijns-Amerika, denkt Redpath. De markt kan profiteren van regionale pogingen om moderne mobiele en breedbandnetwerken uit te rollen. En speciaal in Noord-Amerika is een solide groei van optische netwerken te danken aan Tier 1-datacenters die 100 Gbps-technologie implementeren, aldus de onderzoekers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.