Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 juli 2012 07:58 uur

Vannacht is de 5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. Kort hierna de registratie daalde het aantal geregistreerde .nl-domeinnamen weer onder de 5 miljoen door de (nachtelijke) opheffing van enkele honderden domeinnamen. Op het moment van schrijven zijn er nog maar 4.999.772 .nl-domeinnamen geregistreerd.

Het duurde een kleine twee jaar voor dat deze nieuwe mijlpaal werd bereikt, de 4 miljoenste .nl-domeinnaam werd op 18 augustus 2010 geregistreerd. Daarmee is dat sneller gegaan dan van de drie naar de vier miljoen .nl-domeinnaam komen. Dat duurde destijds nog ruim twee jaar. De drie miljoenste .nl-domeinnaam werd namelijk op 11 juli 2008 geregistreerd. De twee en een miljoenste .nl-domeinnaam werden respectievelijke inĀ augustusĀ 2006 en december 2003 geregistreerd.

Het is nog niet bekend wat de 5 miljoenste .nl-domeinnaam was. Volgens de SIDN vergt het enig uitzoekwerk om dit te achterhalen, op Twitter belooft de organisatie hier op terug te komen zodra de domeinnaam achterhaald is. Saillant detail is dat nu het aantal domeinnamen opnieuw onder de 5 miljoen is gezakt, er dus feitelijk een tweede .nl-domeinnaam de 5 miljoenste zal zijn.

In de aanloop naar de mijlpaal leek het er al op dat deze vrijdag zou worden geregistreerd, nu er nog maar een kleine duizend domeinnamen waren te gaan tot de 5 miljoenste. Echter zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als zaterdag op zondag, werden er meer domeinnamen opgeheven dan de dag erna zou worden geregistreerd, waardoor de mijlpaal pas afgelopen nacht werd bereikt.

ISPam.nl feliciteert de SIDN en de registrars met de 5 miljoenste .nl-domeinnaam!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.