Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft Exchange steeds populairder als hosted dienst

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 31 juli 2012 08:03 uur

Microsoft Exchange wordt steeds vaker als hosted dienst gebruikt. Alleen in 2011 zou de hosted e-mailmarkt met 11 procent zijn gegroeid.

Vorige week kondigde hostingsoftwaremaker Parallels nog aan dat zij in het afgelopen jaar het aantal gebruikers van Microsoft Hosted Exchange met 47 procent hebben zien toenemen.

Parallels stelt – uiteraard – dat dit vooral te danken is aan de combinatie van zijn eigen software en kennis. Maar eerder dit jaar concludeerden onderzoekers van de Radicati Group ook al dat er steeds meer bedrijven zijn die de eigen Exchange server vaarwel zeggen en de software als online dienst afnemen.

Microsoft timmert behoorlijk aan de weg met de online versie van Exchange, mede dankzij Office 365, stellen de onderzoekers. Tegen het einde van 2015 zal de zakelijke hosted e-mailmarkt zijn gegroeid tot zo’n 3,6 miljard dollar, aldus Radicati.

Overigens blijft Microsoft Exchange de meest gebruikte software voor mailservers. Verwacht wordt dat Microsofts dominantie op dit vlak alleen maar verder zal toenemen. De penetratie van Microsoft Exchange groeit mogelijk van 53 procent dit jaar tot 68 procent in 2016.

En het grootste deel daarvan zal in 2016 als hosted dienst worden afgenomen. Want op dit moment draaien nog altijd meer bedrijven een eigen  (on premise) Exchange server dan dat bedrijven de hosted variant gebruiken, maar dat gaat veranderen, met name dankzij de opkomst van Office 365.


Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.