Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

dotMobi landrush van start gegaan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 september 2006 19:00 uur

Gisteren startte de landrush voor het het nieuwe TLD .mobi en is het nu voor iedereen mogelijk om een eigen .mobi-domeinnaam te registreren.

Het .mobi TLD wijkt af van andere domeinnamen, omdat websites achter een .mobi-domeinnaam moet voldoen aan een aantal eisen, waaronder het voldoen aan de XHTML MP standaard en daarnaast moet de domeinnaam standaard op second-level beschikbaar zijn, dus naast www.domeinnaam.mobi moet domeinnaam.mobi ook functioneren.

Dat is meteen ook weer de reden die .mobi bestaansrecht zal moeten geven en daarnaast ook niet de minste kritiek op de domeinnaam. Allereerst moet .mobi er voor gaan zorgen dat een mobiele internetten een ‘consistente’ internet ervaring heeft, omdat elke .mobi-website geoptimaliseerd is voor mobiele bezoekers en daarmee het gebruik van mobiel internet moet toenemen. Aan de andere kant heb je de critici die menen dat .mobi voor een ‘afscheiding’ van de mobiele website zal zorgen en zo een soort van secondair mobiel internet krijgt en de interactie tussen mobiel en het huidige internet ondermijnt.

Zelf weet ik het niet, ik denk dat .mobi wel veel goeds kan brengen, anderzijds is .mobi wel enigzins de waan van de dag. Nu is er nog duidelijk een verschil tussen internetten op een mobiel apparaat en een PC, maar hoelang zal dat nog zijn, gezien die twee ook telkens meer met elkaar integreren.

Anderzijds ben ik ook wel met de argumenten van de organisatie achter .mobi eens, mTLD Ltd, waarvan ik me de presentatie van Suzanne Flood, van mTLD, tijdens Domain Pulse 2006 nog heel goed herinner, die heel duidelijk maakte dat dotMobi will revolutionize!!!

Wat denken jullie, gaat dotMobi een succes worden of niet?!

Dotmobi presentatie van Suzanne Flood van mTLD Ltd

Martijn Engler, 29 september 2006 3:02 pm

Voor het moment ben ik nog wat sceptisch, maar misschien verandert dat in de toekomst. Ik kijk de kat nog even uit de boom denk ik. Eerst eens zien of er echt gebruik van gemaakt zal worden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.