Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Telecity Group breidt uit met overname in Finland

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 augustus 2012 08:07 uur

Scandinaviƫ is populair als het gaat om datacenterlocaties. Reden is de natuurlijke koeling die het klimaat met zich meebrengt. De Telecity Group kondigde gisteren aan dat ze ook gaat uitbreiden in het hoge Noorden. Het bedrijf neemt Tenue Oy over, leverancier van carrier-neutrale datacenters in Finland.

Met de overname krijgt Telecity een van de grootste datacenters van Helsinki in handen, plus een datacenter dat nog in aanbouw is. Het bestaande center heeft een capaciteit van 1 megawatt, het nieuwe center beschikt over liefst 4 megawatt.

Telecity betaalt ruim 5,5 miljoen euro voor de overname. Een koopje voor de toegang tot de enorme Russische markt. Veel hostingbedrijven en datacenterleveranciers kiezen voor Helsinki vanwege het ondergrondse verwarmingstelsel en de koeling met zeewater: eerder al voor Google en Facebook de reden om te kiezen voor Finland.

Facebook
Het Scandinavische klimaat mag dan een goede reden zijn om datacenters in IJsland, Zweden, Noorwegen of Finland te vestigen, Facebook kampt inmiddels met de nodige problemen om haar servers naar het Zweedse Lulea te verkassen. Het transport van de servers naar het dorpje op de poolcirkel is een forse onderneming: probleem is niet de kou, maar de luchtvochtigheid ter plaatse. De servers worden daarom vervoerd in speciale trucks waarin de temperatuur en de luchtvochtigheid optimaal geregeld kunnen worden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.