Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netwerkprovider Colt schuift meer en meer op richting cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 14 augustus 2012 08:06 uur

Colt is op overnamepad en verlaat steeds meer haar kernactiviteiten als telecombedrijf. Het bedrijf dat van origine vooral een netwerkprovider is, neemt het Britse ThinkGrid over. Dat laatste bedrijf levert cloudplatformen voor het midden- en kleinbedrijf.

De partijen hebben niet bekend gemaakt hoeveel Colt neertelt voor ThinkGrid. De overname die gisteren bekend werd gemaakt, past wel uitstekend in de strategie die Colt volgt: dat wil vooral groeien in cloudgebaseerde diensten door heel Europa. Colt verwacht hierin een jaarlijkse groei van vijftien procent.

Sinds oktober vorig jaar leverde Colt al op VMware gebaseerde clouddiensten in Nederland. Die diensten werden toen nog geleverd vanuit een Brits datacenter. Nederland was wel het eerste land buiten Groot-Britanniƫ waar Colt met dit businessmodel actief werd.

Investeringen
Inmiddels bouwt Colt een datacenter in ons land. Ook vanuit dat center zal het vooral cloud-as-a-service gaan leveren voor bedrijven die geen enorme investeringen willen doen in eigen cloudtechnologie. Ook ThinkGrid is actief in ons land dat hier wordt vertegenwoordigd door Portland Europe. Het ThinkGrid-platform kent services voor VDI, e-mail, file sharing en data backup.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.