Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP zet met nieuwe technologie in op sterker aanbod voor cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 augustus 2012 08:06 uur

HP zet meer en meer in op cloud computing. Het bedrijf kondigt deze week een nieuwe technologie aan waarmee tot acht datacenters in verschillende regio’s op layer 2 aan elkaar kunnen worden geknoopt.

Normaliter communiceren datacenters met elkaar op netwerkniveau, op layer 3. HP lanceert met het Ethernet Virtual Interconnect (EVI) technologie waarmee op switches op datalinkniveau met elkaar worden verbonden. Een complex redesign van netwerken tussen diverse datacenters is niet meer nodig, stelt HP in de productbeschrijving. Voor hosters die bedrijfskritische omgevingen beheren en omwille van hoge beschikbaarheid disaster recovery moeten inregelen, biedt EVI een uitkomst omdat er geen complexe redesigns van de datacenter-netwerken nodig zijn.

Goedkoper
Overigens biedt ook Cisco technologie waarmee dit mogelijk is. HP stelt echter dat de EVI-oplossing veel goedkoper is: juist voor de zeer competitieve markt voor cloud-services een sterk argument. In de factsheet heeft HP een voorbeeld uitgewerkt met een HP12500 core-chassis, tegenover een Cisco Nexus 7000. Wat direct opvalt is dat HP geen extra licentiekosten doorberekent, daar waar Cisco dat voor Virtual DataCenter wel doet.

EVI, feitelijk een software-upgrade van de HP FlexFabric core switches, stelt datacenters in staat om op te schalen naar 4000 VLANs. De techniek werkt met het Intelligent Resilient Framework (IRF) waarmee fysieke switches als één logische switch kunnen worden beheerd.

Virtual storage
HP kondigde ook nieuwe storageproducten aan, specifiek voor cloudtechnologie. Het bedrijf komt met StoreVirtual VSA waarmee virtual storage op elke x86-gebaseerde machine kan worden ‘gemount’. StoreVirtual werkt samen met zowel Hyper-V van Microsoft als vSphere van VMWare.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.