Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

RIPE NCC geeft door politie bevroren IP-adressen opnieuw uit

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 augustus 2012 08:15 uur

Eind 2011 werd door de Nederlandse politie aan RIPE NCC het bevel gegeven om vier blokken IP-adressen te “bevriezen”, omdat deze werden gebruikt in het kader van DNS-changer malware. Dit bevel leidde tot veel commotie en heeft ook heeft geleid tot een rechtszaak van RIPE NCC tegen de Nederlandse politie.

Ondertussen zijn twee van de vier blokken bevorderen IP-adressen (93.188.160.0/21 en 85.255.112/20) opnieuw door RIPE NCC uitgegeven. Het bevel van de politie dat was gebaseerd op art. 2 Politiewet, had daarmee geen voldoende grondslag waardoor het door RIPE NCC terzijde is geschoven. Hierna werd de contractuele relatie met het lid dat de IP-adressen in zijn bezit had beëindigd. Daarna werden de bewuste IP-adressen zes weken in quarantaine geplaatst en konden deze weer worden toegevoegd aan de RIPE NCC pool van beschikbare IPv4-adressen. Uiteindelijk werden de IP-adressen opnieuw willekeurig toegewezen aan een ander lid, zo heeft RIPE NCC bekend gemaakt.

Uit de RIPE NCC whois-database blijkt dat de IP-adressen zijn toegekend aan Inevo Labs uit Roemenië (85.255.112.0 – 85.255.127.255) en II Hosting Media in Litouwen (93.188.160.0 – 93.188.167.255). Volgens heise maakt geen van beide bedrijven op dit moment actief gebruik van de bewuste IP-adressen. Waarom dat het geval is, is onbekend. Echter vraag ik me af, zou jij deze IP-adressen gebruiken als je ze als hoster toegewezen zou krijgen van RIPE NCC?

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.