Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

OmniCube maakt beheren VM-omgevingen eenvoudiger

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 augustus 2012 08:06 uur

Terwijl datacenters alleen maar toenemen in omvang en de onderliggende infrastructuur steeds complexer, probeert een aantal fabrikanten om zoveel mogelijk computing power op een zo klein mogelijk oppervlakte te persen. Daarnaast zijn er fabrikanten die de complexiteit van de infrastructuur zoveel mogelijk proberen te vereenvoudigen. Het Amerikaanse SimpliVity heeft daarin een grote stap gemaakt, zo lijkt het.

Het bedrijf presenteert deze week de OmniCube: een ‘datacenter appliance’ met een ‘geassimileerde IT-infrastructuur’. Hetgeen zoveel betekent als: een klein doosje dat in staat is om een gehele IT-omgeving te beheren. Niet alleen de virtuele machines – op basis van VMWare – maar ook de storage- en netwerkcomponenten binnen een omgeving.

Probes

De OmniCube is een rack-mountable 2U-machine dat in het hart van VM-omgevingen werkt. Met de OmniCube is de beheerder in staat om de virtual machines, netwerkcomponenten, bandbreedtes en storage vanuit een beheerslaag te managen. Wie iets dieper in de documentatie duikt, ziet dat de OmniCubes als een soort probes op verschillende plekken in de omgeving worden geplaatst. Die probes communiceren op hun beurt met een centrale probe. SimpliVity noemt deze set-up de OmniCube Global Federation.

Toch is er veel voor te zeggen. Een beheerder hoeft niet meer te schakelen tussen netwerkconsoles en bijvoorbeeld vCenter om diverse taken uit te voeren. Hij kan vanuit de OmniCube bandbreedtes aanpassen, routering wijzigen of meer storage aan een machine toewijzen.

Goedkoop is het niet. De meest eenvoudige implementatie start op ruim 50.000 euro. Wanneer de OmniCube in Nederland leverbaar is, is niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.