Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Alcatel-Lucent presenteert nieuwe IPAM-oplossing voor IPv6-beheer

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 augustus 2012 08:06 uur

Zo langzamerhand gaan meer organisaties over naar IPv6. In de praktijk is die migratie een tijdrovende klus. Alcatel-Lucent presenteert een IPAM-oplossing waarmee het beheer van IPv4 en IPv6-adressen een stuk eenvoudiger wordt.

Inmiddels zijn er op de markt een hoop tools verkrijgbaar die de migratie van IPv4 naar IPv6 simpeler en vooral overzichtelijk moeten maken. Dat varieert van gratis IPAM-tools als Netdot en IPplan tot commerciële producten als BTDiamond en IPal. Meestal gaat het dan om IPAM-software waarmee de complexere IPv6-adressen beheerd kunnen worden. De migratie van IPv4, zeker als om grote aantallen IP-adressen gaat, is niet zelden nog steeds een goeddeels handmatige klus. Outages en tijdelijk onbereikbare sites of systemen zijn ook geen uitzondering.

Eén adres

Alcaltel-Lucent heeft een upgrade uitgevoerd op haar bestaande VitalQIP-software. Het bedrijf vermarkt dit pakket al heel lang als IPAM-software. De kracht van VitalQIP zit volgens het bedrijf in het feit dat een migratie van een IPv4-farm naar IPv6 mogelijk is door slechts één IPv6-adres in te vullen. Alle andere IPv6-adressen, ook binnen subnetten, worden toegewezen via algoritmen en de IPAM-automatisering binnen VitalQIP.

Het bedrijf beweert hiermee de enige oplossing te hebben waarin IPAM, DNS en DHCP geïntegreerd zijn. VitalQIP draait op de QIP-appliance, een netwerkappliance op basis van Red Hat. Alcatel-Lucent geeft geen listprijzen, maar stelt dat VitalQIP vooral interessant is voor organisatie met meer dan 1000 IP-adressen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.