Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cloud Provider verliest UDRP procedure over cloudprovider.com

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 augustus 2012 08:10 uur

Het Nederlandse Cloud Provider is het niet gelukt om de domeinnaam cloudprovider.com via UDRP procedure te claimen. De claim op de domeinnaam is door WIPO arbiter WiIliam A. Van Caenegem afgewezen, zelfs zonder verweer van de eigenaar van de domeinnaam. Door de arbiter is de claim van Cloud Provider volledig gefileerd.

De arbiter wijst er in het arbitraal vonnis fijntjes op dat de domeinnaam cloudprovider.com al is geregistreerd op 8 april 2008, terwijl er geen bewijs is dat Cloud Provider die naam al voor die datum voerde. De domeinnamen die het bedrijf nu gebruikt voor zijn websites zijn pas maanden later geregistreerd. Het gaat daarbij ondermeer om de domeinnamen cloudprovider.nl en cloudprovider.eu die beiden pas op 18 september 2008 zijn geregistreerd. Ook zijn de woorden “cloud provider” volgens de arbiter beschrijvend en heeft Cloud Provider niet aangetoond dat de woorden door inburgering een additionele betekenis hebben gekregen, waardoor Cloud Provider wel onderscheiden vermogen heeft gekregen.

Sander Cruiming, CEO van Cloud Provider legt in een reactie tegenover ISPam.nl uit dat de keuze om een UDRP-zaak te starten gelegen was in het feit dat de eigenaar van de domeinnaam niet gebruikt wordt en er door de eigenaar op geen enkel verzoek om te reageren. Volgens Cruiming werd daarom door advocatenkantoor SOLV geadviseerd om een UDRP-zaak te starten bij de WIPO.

Naast de mogelijkheid om de domeinnaam te claimen, werden als onderdeel van de procedure ook de tot dan toe afschermde whois-gegevens vrijgegeven. Op deze manier hoopte Cruiming dat er contact kan worden gelegd met de eigenaar. De gegevens die op die manier werden verkregen bleken ook niet (meer) te kloppen. Om die reden werd besloten de zaak door te zetten, als laatste strohalm om de domeinnaam in bezit te krijgen.

Op de vraag of het wel etisch verantwoord is om via een UDRP-procedure een domeinnaam te claimen, waar hij uit geen enkel recht op heeft zoals ook uit de uitspraak in de procedure lijkt, stelt Cruiming dat de domeinnaam cloudprovider.com al jaren niet gebruikt wordt en enkel reclame bevat. Daarnaast was het een advies van SOLV advocaten om de UDRP-procedure te starten, want er is altijd een kans om de domeinnaam op die manier te krijgen. Als de eigenaar had gereageerd en had aangegeven de domeinnaam niet te willen verkopen of actief zou gebruiken, dan had hij de zaak niet gestart, zo bezweert Cruiming.

ISPam.nl Job board

Sander, 28 augustus 2012 9:19 am

Cruiming kan dan wel stellen:
"dat de domeinnaam cloudprovider.com al jaren niet gebruikt wordt en enkel reclame bevat"

Dat is uiteraard niet zijn zaak, maar zaak van de eigenaar/houder van deze domeinnaam, zelfs al doet hij er helemaal niets mee is dat nog geen zaak van Cruiming.

Volgens mij ging hij er alleen voor om de betreffende domeinnaam in zijn bezit te verkrijgen en de rest is slechts een excuus om zijn handelswijze te vergoeilijken.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...