Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX breidt samenwerking Equinix uit

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 29 augustus 2012 08:01 uur

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) gaat zich met een Point of Presence (PoP) vestigen in het nieuwe datacenter van Equinix in Amsterdam. Hiermee kunnen klanten onderling verbinding maken en aan peering doen met de AMS-IX-gemeenschap.

Het nieuwe Equinix-datacenter van 17.800 vierkante meter zal naar verwachting in oktober open gaan. “Ons nieuwe datacenter ligt in Science Park Amsterdam, een locatie met een hoge infrastructuurdichtheid waar een uitzonderlijke concentratie van IP- en transportnetwerken en vezeloplossingen is ondergebracht, waardoor het een van de belangrijkste knooppunten van Europa is”, zegt Job Witteman, CEO van AMS-IX.

Ook zal AMS-IX een nieuwe core node aanleggen in Equinix AM1 en AM2 op de datacentercampus in Amsterdam. Deze moeten de druk op andere core notes verlichten en meer ruimte bieden voor uitbreiding in de snelgroeiende cloud- en content-sectoren. “Door zowel hier als in de bestaande Equinix datacentercampus te investeren, kan de regio Amsterdam verder ontwikkelen en bedrijven aantrekken die gegevens willen uitwisselen en hun connectiviteit wensen te optimaliseren”, aldus Witteman.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.