Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

100GE-verbinding met AMS-IX voor LeaseWeb

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 30 augustus 2012 08:01 uur

LeaseWeb heeft haar eerste 100GE-verbinding met AMS-IX gerealiseerd. De aansluiting vervangt de eerste verbinding van de hostingprovider, die bestond uit 8 10GE-verbindingen. De tweede aansluiting van 6 10GE-verbindingen blijft voorlopig in stand. De hostingprovider onderzoekt de mogelijkheden om deze in 2013 ook te vervangen door een 100GE-verbinding.

LeaseWeb is blij met de nieuwe aansluiting, die minder complicaties geeft dan het gebruik van meerdere lijnen. “100GE is een grote technologische stap vooruit. De verbinding draagt bij aan betere schaalbaarheid en ondersteunt een groeiende vraag naar onze dienstverlening,” zegt Grzegorz Janoszka, Network Design Engineer bij LeaseWeb. “De verbinding biedt een grotere flexibiliteit, waardoor we in staat zijn onze capaciteit sneller op te schalen indien nodig. Op langere termijn zijn we van plan de 100GE ook toe te passen op onze andere netwerk-PoP’s, in onder andere Frankfurt en Londen,” aldus Janoszka.

In maart kondigde LeaseWeb al aan te gaan investeren in een 100GE- verbinding via het Juniper Network MX platform. Toen gaf de provider aan tegemoet te willen komen aan de groeiende in het dataverkeer door een toename in internetgebruik en videostreaming.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.