Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Colt London-3 datacenter krijgt Tier III-certificaat

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 4 september 2012 08:05 uur

Het London-3 datacenter van Colt, op een steenworp afstand van het centrum van de Britse hoofdstad, krijgt het Tier III-certificaat. Volgens het certificeringsinstituut Uptime Institute heeft de netwerk- en datacenterleverancier in ontwerpen van het datacenter aangetoond dat het een uptime van 99,982 procent kan garanderen.

London-3 heeft een vloeroppervlakte van 10.500 vierkante meter en ligt net buiten het centrum van Londen, aan de ringweg rond de stad: een zeer goede strategische plek voor een datacenter. Niet voor niets is dit een van de belangrijkste locaties van Colt dat vanuit dit center onder meer de financiële markt bedient. Juist voor die markt is het van levensbelang dat een center bijna 100 procent operationeel is, ook tijdens onderhoud. Volgens het Uptime Institute is er slechts een minimale kans op onderbreking van de diensten.

Het Uptime Institute hanteert overigens haar eigen standaard bij het beoordelen van datacenters. Deze standaard verschilt op punten van het meer geaccepteerde  ANSI/TIA-942, de standaard van de Telecommunications Industry Assocciation. Zo eist het Uptime Institute dat alle apparatuur in een datacenter dual-powered zijn en niet alleen de core-systemen.

Nederlands center
Colt bouwt ook in Nederland een datacenter dat eind 2013 operationeel moet zijn. Dat center, dat in Roosendaal gepland is, zal op termijn dezelfde afmetingen krijgen als het London-3 center. Colt volgt hierbij een modulair bouwsysteem. Of de ontwerpen van London-3 worden gebruikt voor het center in Roosendaal, is niet bekend, maar lijkt alleszins logisch.

Rik, 4 september 2012 4:38 pm

Heerlijk, geld uitgeven aan de meest achterhaalde en achterlijke norm die er maar is.

Het is niet voor niets dat vrijwel geen enkel datacenter in Nederland ook maar de moeite doet om dit te laten certificeren. Meen dat er twee officieel gecertificeerd zijn.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.