Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wat zegt de uptime van hun website over de Piratenpartij?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 september 2012 08:05 uur

De Piratenpartij is bij de komende Tweede Kamer verkiezingen het meest uitgesproken voor het verder ontwikkelen van de informatie maatschappij, het beschermen van privacy en wil er ook voor zorgen dat er de nodige kennis over IT in de Tweede Kamer komt. Echter hoe serieus moeten we deze partij nemen, nu blijkt dat de website van de Piratenpartij maar een uptime heeft van 98,18%?

De uptime van 98,18% die Uptrends heeft gemeten, wordt door David van Deijk, co-president van de Piratenpartij voor het belangrijkste deel verklaard door een stroomstoring in het datacenter waar de server draait. Daarna duurde het relatief lang om het probleem op te lossen, omdat het lid dat de servers beheert in het buitenland zat. De partij heeft vrijwel geen campagnebudget als nieuwe partij en kan om die reden geen hoster inhuren om dit soort zaken te voorkomen. Daarnaast kan het soms gebeuren dat de website niet reageert omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende systemen om er zo voor te zorgen dat bijvoorbeeld de gegevens van de leden niet in het cms staan. Juist over dit soort toepassingen (privacy-by-design) ontbreekt het aan kennis in de politiek. Die kennis wil de Piratenpartij in de Tweede Kamer brengen.

De websites van andere politieke partijen zijn over het algemeen zeer goed bereikbaar, opvallend is dat de hoogste uptimes worden gehaald door de al in de Tweede Kamer vertegenwoordigde partijen en volgens Deijk tonnen aan subsidies krijgen die ze onder meer uit kunnen geven aan hosting van hun websites. De Partij voor de Dieren doet het met een uptime van 100% het beste, gevolgd door D66 en VVD met beide een uptime van 99,99%. Aan de andere kant scoort de SGP met 99,67% van de al in de Tweede Kamer vertegenwoordigde partijen het minst goed.

 

ISPam.nl Job board

Tududud, 7 september 2012 10:47 am

"Daarnaast kan het soms gebeuren dat de website niet reageert omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende systemen om er zo voor te zorgen dat bijvoorbeeld de gegevens van de leden niet in het cms staan. Juist over dit soort toepassingen (privacy-by-design) ontbreekt het aan kennis in de politiek. Die kennis wil de Piratenpartij in de Tweede Kamer brengen."

Vandaar dat ze laatst de meest simpele blunder ooit maakten, een mailing uitsturen met een berg mensen in CC ipv BCC: http://frontpage.fok.nl/nieuws/558790/1/1/50/piratenpartij-lekt-ledeninformatie.html

Rik, 8 september 2012 2:21 pm

Makkelijk lullen zo.

Het is heel simpel te verklaren.

De zittende partijen hebben een budget van heb ik jou daar om sites up te houden. Piratenpartij moet het doen met minimale middelen.

Daarnaast is het een partij welke zich voor 95% op internet richt, de site zal ook veel vaker bezocht worden (tegen die minimale invest-mogelijkheden) en daarnaast relatief gezien ook veel vaker onder vuur liggen van kwaadwillenden.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...