Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wat zegt de uptime van hun website over de Piratenpartij?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 september 2012 08:05 uur

De Piratenpartij is bij de komende Tweede Kamer verkiezingen het meest uitgesproken voor het verder ontwikkelen van de informatie maatschappij, het beschermen van privacy en wil er ook voor zorgen dat er de nodige kennis over IT in de Tweede Kamer komt. Echter hoe serieus moeten we deze partij nemen, nu blijkt dat de website van de Piratenpartij maar een uptime heeft van 98,18%?

De uptime van 98,18% die Uptrends heeft gemeten, wordt door David van Deijk, co-president van de Piratenpartij voor het belangrijkste deel verklaard door een stroomstoring in het datacenter waar de server draait. Daarna duurde het relatief lang om het probleem op te lossen, omdat het lid dat de servers beheert in het buitenland zat. De partij heeft vrijwel geen campagnebudget als nieuwe partij en kan om die reden geen hoster inhuren om dit soort zaken te voorkomen. Daarnaast kan het soms gebeuren dat de website niet reageert omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende systemen om er zo voor te zorgen dat bijvoorbeeld de gegevens van de leden niet in het cms staan. Juist over dit soort toepassingen (privacy-by-design) ontbreekt het aan kennis in de politiek. Die kennis wil de Piratenpartij in de Tweede Kamer brengen.

De websites van andere politieke partijen zijn over het algemeen zeer goed bereikbaar, opvallend is dat de hoogste uptimes worden gehaald door de al in de Tweede Kamer vertegenwoordigde partijen en volgens Deijk tonnen aan subsidies krijgen die ze onder meer uit kunnen geven aan hosting van hun websites. De Partij voor de Dieren doet het met een uptime van 100% het beste, gevolgd door D66 en VVD met beide een uptime van 99,99%. Aan de andere kant scoort de SGP met 99,67% van de al in de Tweede Kamer vertegenwoordigde partijen het minst goed.

 

Tududud, 7 september 2012 10:47 am

"Daarnaast kan het soms gebeuren dat de website niet reageert omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende systemen om er zo voor te zorgen dat bijvoorbeeld de gegevens van de leden niet in het cms staan. Juist over dit soort toepassingen (privacy-by-design) ontbreekt het aan kennis in de politiek. Die kennis wil de Piratenpartij in de Tweede Kamer brengen."

Vandaar dat ze laatst de meest simpele blunder ooit maakten, een mailing uitsturen met een berg mensen in CC ipv BCC: http://frontpage.fok.nl/nieuws/558790/1/1/50/piratenpartij-lekt-ledeninformatie.html

Rik, 8 september 2012 2:21 pm

Makkelijk lullen zo.

Het is heel simpel te verklaren.

De zittende partijen hebben een budget van heb ik jou daar om sites up te houden. Piratenpartij moet het doen met minimale middelen.

Daarnaast is het een partij welke zich voor 95% op internet richt, de site zal ook veel vaker bezocht worden (tegen die minimale invest-mogelijkheden) en daarnaast relatief gezien ook veel vaker onder vuur liggen van kwaadwillenden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.