Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Samenwerking Breedband Tilburg en Datacenter Brabant

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 september 2012 08:06 uur

Glasvezelleverancier Breedband Tilburg gaat samenwerken met het Datacenter Brabant in Waalwijk. Klanten van Breedband Tilburg kunnen binnenkort clouddiensten afnemen van Datacenter Brabant.

De samenwerking tussen de twee bedrijven bestond al langer. Feitelijk is de overeenkomst een uitgebreide formalisering van deze samenwerking die vooral voor klanten van Breedband Tilburg veel voordelen biedt.  Datacenter Brabant was al volledig redundant ontsloten met verbindingen naar de AMS-IX. Breedband Tilburg heeft sinds haar oprichting in 2003 ruim driehonderd aansluitingen, vooral bij non-profitorganisaties in en rond Tilburg.

Het dark fiber-netwerk van Breedband Tilburg werd in januari van dit jaar fysiek aangesloten op het datacenter in Waalwijk, ter voorbereiding op de samenwerking.  Datacenter Brabant richt specifiek voor klanten van Breedband Tilburg een private cloudomgeving in, met een fysieke eigen ruimte binnen het Waalwijkse pand.  “Onze klanten kunnen nu snel, vertrouwd en op maat diverse vormen co-locatie en IT-diensten uitbesteden aan Datacenter Brabant”, aldus directeur Niels van der Pluijn van Breedbant Tilburg in een persverklaring.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.