Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

The Datacenter Group klaar met bouw in Delft

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 september 2012 08:04 uur

The Datacenter Group heeft vorige week de bouw van het nieuwe datacenter in Delft afgerond. De officiële opening volgt over een maand.

De eerste zaal is ingericht en wordt al gebruikt, vertelt woordvoerder Oscar Persoon van The Datacenter Group (TDCG). “Op 1 september om 18.45 uur is de bouw officieel afgerond. En nu al draaien de eerste twee klanten vanuit het nieuwe datacenter.”

De eerste zaal heeft een oppervlakte van ongeveer 300 vierkante meter. In totaal is er ruimte voor 2500 m2 datavloer. Het pand zelf is 4000 m2 groot. “En er is nog eens zoveel ruimte om er zo’n zelfde pand aan vast te bouwen.”

Hot alleys
Volgens de TDCG-woordvoerder is het concept in Delft anders dan het huidige datacenter in Amsterdam. In Delft heeft de grote dataruimte een temperatuur van 22 graden. Daarnaast werken we met ‘hot alleys’ waar de temperatuur 32 graden is. “Het is voor klanten die in de hal moeten werken prettiger om dit bij 22 graden te doen dan bij 32 graden”, aldus Persoon.

En omdat er in Delft geen koude lucht uit de grond komt hoeven er geen kabels onder de vloer te lopen en is de vloer niet verhoogd. De bekabeling loopt bovenlangs.

Bouw
Als locatie heeft The Datacenter Group gekozen voor het terrein van Science Port Holland in Delft dat op een steenworp afstand van de TU Delft ligt. Volgens het datacenterbedrijf is de bouw van het nieuwbouwpand ontzettend vlot verlopen. Begin dit jaar werd namelijk pas de eerste paal in de grond geslagen.

The Datacenter Group heeft op Facebook een aantal foto’s van het nieuwe gebouw geplaatst.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.