Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Groei breedband aansluitingen in België, Nederland en de VS stagneert

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2008 08:09 uur

Breedband internet begint in westerse landen telkens meer gemeengoed te worden, in veel landen betekent dat vrijwel ieder huishouden en bedrijf een breedband internet verbinding heeft en de breedband markten daarom op het punt staan om verzadigd te raken. Uit verschillende rapportages blijkt dit in het tweede kwartaal van 2008 het geval te zijn in België, Nederland en ook in de Verenigde Staten.

Gedurende het tweede kwartaal van 2008 zijn er in Nederland volgens Telecom Paper maar 63.300 nieuwe breedband consumenten aansluitingen bij gekomen, een groei van 1.1 procent, waarmee het totaal op 5.61 miljoen aansluitingen uitkomt en de breedband penetratie bij Nederlandse huishoudens op 77.9 procent (79.9 procent inclusief FTTH en mobiel breedband). Dat is de laagste groei die Telecom Paper heeft waargenomen sinds ze begonnen is met haar kwartaal rapportages van de consumenten breedband markt in 2003.

In België is de groei van het aantal breedband aansluitingen in het tweede kwartaal van 2008 afgenomen, er kwamen maar 28.513 aansluitingen bij waarmee het totaal aantal groeide tot 2.221.208, een groei van maar 1.38 procent, dat is een vol procent minder dan het zelfde kwartaal een jaar geleden meldt ISPA Belgium. ISPA wijt de verzadiging aan de lage PC penetratie in België. Zou het ook niet iets te maken kunnen hebben met de virtuele rolstoel waar de meeste Belgische internetters inzitten?

Ook in de Verenigde Staten stagneert de groei van de breedband aansluitingen. In het tweede kwartaal van 2008 is het aantal breedband aansluitingen met maar 887.000 gegroeid en daarmee op totaal 65.1 miljoen aansluitingen. Daarmee komt de groei in het tweede kwartaal van 2008 op 1.36 procent uit, meldt de Leichtman Research Group.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.