Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe glasvezelring verbindt datacenters in Maastricht en Aken

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 september 2012 08:05 uur

Een twin-datacenteroplossing waarvan het ene datacenter in Duitsland staat en het tweede center in Maastricht. Die oplossing bestaat nu dankzij de nieuwe glasvezelring EuregIX dat de datacenters van EURAix in Aken en Cofely op Maastricht-Airport met elkaar verbindt. De ring werd dit weekend officieel ‘geopend’.

Zowel Cofely als EURAix gaan twin-datacenteroplossingen aanbieden: dat kunnen failover-concepten zijn, maar ook diensten waarbij de centers ‘synchroon’ draaien waarbij data dus zowel vanuit de Nederlandse als de Duitse faciliteiten beschikbaar is. Het dataverkeer kan onbeperkt en veilig plaatsvinden over de nieuwe verbindingen, zo stellen de ondernemingen op hun website.  “EuregIX biedt daarmee voor internationaal opererende bedrijven in de economische regio Frankrijk, Duitsland en de Benelux maximale veiligheid door redundante gegevensopslag in twee Europese landen. Absolute uitvalzekerheid – driedubbel gegarandeerd.”

Europese backbone
Overigens gaat het feitelijk om drie datacenters: Euregio-Center en EURAix in Aken het centrum van Cofely op de luchthaven bij Maastricht. Deze drie rekencentra zijn nu met elkaar verbonden door een glasvezelring, een initiatief van twee Nederlandse bedrijven – Cofely en ISILINX – en het Duitse NetAachen en Synaix Gesellschaft Angewandte Informations-Technologien. De ring is door de netwerkproviders NetAachen en ISILINX ook direct gekoppeld aan de backbones van het Nederlandse en Duitse netwerk, via de internetknooppunten AMS-IX en DE-CIX in Frankfurt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.