Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch biedt AMS-IX leden kosteloze colocatie

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 12 september 2012 08:06 uur

Het Haarlemse datacenter EvoSwitch heeft een speciaal ingerichte ruimte voor AMS-IX klanten geopend, de zogenoemde IXroom.

Om de groei van de AMS-IX binnen EvoSwitch te stimuleren wil het datacenter bestaande en nieuwe klanten die een aansluiting op de AMS-IX nemen, drie jaar lang gratis tot maximaal één rack bieden inclusief stroom.

De IXroom moet het klanten makkelijker te maken te peeren om de latency op traffic en om de stroomkosten te verlagen. Omdat de ruimte specifiek voor peering is bedoeld is de voorwaarde wel dat klanten alleen routing apparatuur plaatsen, dus geen servers

IXroom is met name interessant voor grote internationale klanten die toch al een aansluiting op de AMS-IX willen, zegt Perry Smit, manager ISP & Carrier Relations bij EvoSwitch. “Het zal de drempel verlagen voor internationale partijen om aan te sluiten op de AMS-IX.”

Er zijn volgens Smit meerdere redenen waarom isp’s en andere internetbedrijven peeren zouden moeten overwegen. “De betere grip op het inkomend en uitgaand verkeer op het netwerk is één van de belangrijkste, maar historisch heeft peeren altijd een associatie met een kostenbesparing ten opzichte van IP transit gehad. We denken dat veel isp’s hierdoor weer zullen kiezen voor een AMS-IX aansluiting.” Tot slot zou het ook kunnen helpen bij het verlagen van de latency.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.