Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Samenwerking tussen Datacenter Services en EuroCloud NL

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 14 september 2012 08:07 uur

Datacenter Services heeft zich aangesloten bij de Nederlandse tak van EuroCloud, een community van Europese bedrijven in cloud computing. Het Leusdense Datacenter Services wil vooral haar kennis op het gebied van cloud services en ASP (Application Service Provider) delen in het Europese kennisplatform.

EuroCloud stelt zichzelf ten doel om de ontwikkeling van SaaS- en clouddiensten te bevorderen in Europa. Binnen dit kennisplatform verzamelen diverse leveranciers op het gebied van cloudtechnologie zich om best practices te delen, maar ook vooral om zaken te doen. EuroCloud wil namelijk ook een rol spelen als de belangenbehartiger van de cloudindustrie en hierover met bijvoorbeeld de politiek in gesprek.

Voor EuroCloud is de toegevoegde waarde van Datacenter Services duidelijk: dat bedrijf heeft inmiddels een zeer ruime ervaring in clouddiensten, onder meer met het eigen CompanyCloud. Toch valt er voor de Utrechters natuurlijk ook iets ‘te halen’: Datacenter Services hoopt natuurlijk zelf ook wijzer te worden van de ervaringen en technologische ontwikkelingen bij andere Europese bedrijven.

Datacenter Services is onderdeel van de CSN Groep dat een breed portfolio heeft aan IT-diensten. De onderneming heeft naast het hoofdkantoor in Leusden vestigingen in Groningen, Rotterdam en Ridderkerk.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.