Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch klaar voor uitbreiding met nieuwe hal

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 17 september 2012 08:06 uur

EvoSwitch heeft dringend behoefte aan uitbreiding van datacentercapaciteit en gaat een nieuwe hal naast de huidige locatie inrichten.

Op het bedrijfsterrein naast het datacenter in Haarlem staat een kantoorpand dat sinds kort leeg is. EvoSwitch gaat die ruimte gebruiken om het huidige datacenter te kunnen uitbreiden. “De nieuwe hal (ook wel bekend als hal 6 of  fase 4) moet in het eerste kwartaal van het volgend jaar klaar zijn”, zegt EvoSwitch-directeur Eric Boonstra in gesprek met ISPam.nl. Er is haast bij, benadrukt hij, want als het huidige groeitempo doorzet, is het bestaande datacenter in het tweede kwartaal van 2013 vol.

De nieuwe hal staat op hetzelfde terrein als het huidige datacenter. “We hebben hiermee eindelijk een volledige vrijstaand en omheind pand dat van ons is”, zegt Boonstra trots.

De nieuwe hal heeft een IT-vermogen van 4 MW en biedt met 2200 vierkante meter datavloer ruimte aan 22 suites, elk bestaande uit 32 racks. De beschikbaarheid van stroom is geen probleem gebleken, aldus Boonstra. “We kunnen hier moeiteloos 40 MW krijgen als dat nodig is.”

Vorig jaar opende EvoSwitch nog hal 5, de eerste hal in het datacenter die modulair werd gebouwd.  Met deze hal bereikt EvoSwitch een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,2.

Dat EvoSwitch in Haarlem wilde uitbreiden, werd overigens in juli al kort op ISPam.nl aangekondigd. De concrete plannen waren toen nog niet bekend.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.