Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wereldwijde hoon treft GoDaddy na uitleg over storing

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 september 2012 08:04 uur

GoDaddy’s interim-CEO Scott Wagner ligt onder vuur nadat hij de outage van vorige week probeerde te verklaren. Die outage was volgens hem niet het gevolg van een hack of een DDoS-aanval, maar van netwerkproblemen.

Daags na het incident waarbij miljoenen websites en domeinen zes uur lang onbereikbaar waren, verklaarde Wagner dat de problemen waren veroorzaakt door ‘corrupte data in routertabellen’. Dit zou zich vervolgens als een olievlek hebben uitgebreid in het netwerk van GoDaddy.

Specialisten vallen al dagenlang over Wagner heen. De kersverse CEO heeft zich duidelijk op onbekend terrein begeven: de interim komt dan ook niet uit de hostingbranche, maar werd door eigenaar en investeringsmaatschappij KKR in augustus naar voren geschoven om leiding te geven aan GoDaddy. Meest gewraakte uitlating is de verklaring dat tabellen in een router de outage (‘router data tables’) hebben veroorzaakt, hetgeen technisch vrijwel onmogelijk is. Wagner suggereert dat een router in het netwerk van GoDaddy een mapping-tabel heeft dat domeinnamen vertaald naar ip-adressen. “Waar kan ik die router kopen”, vraagt iemand op het forum van Datacenterknowledge.

Natuurlijk is het mogelijk dat een fout in een router propageert naar andere punten in dat netwerk. Dan is de volgende vraag: heeft GoDaddy maar één router en waarom heeft een bedrijf met die omvang zes uur nodig om die bug uit het netwerk te halen? Algemene conclusie is dat ‘s werelds grootste hoster niet wil toegeven dat het wel degelijk te maken heeft gehad met een hack.

Onprofessioneel
Dit maakt het alleen maar erger”, stelt klant Demont Daniel in een reactie op Facebook. “Incompetent, onverantwoordelijk en onprofessioneel. Ik ga naar een andere provider.” En dat doen inmiddels veel meer klanten. Maar er is ook ander geluid, zij het vooral uit de hoek van concurrerende bedrijven. Eamonn Ian, marketeer bij cloudprovider Computenext schampert: “Mensen, website hosting kost bij GoDaddy 1,49 per maand. Wat verwacht je daarvoor? Je krijgt waarvoor je betaalt.”  Ondertussen draait de PR-machine van GoDaddy overuren in een poging tot ‘damage control’. “Zolang GoDaddy bestaat hebben we 99,999% uptime gehaald binnen onze DNS-infrastructuur. Maar we hebben onze klanten laten zitten en dat weten we.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...