Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DNS.BE werkt aan nieuw DRS voor .brussels en .vlaanderen

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 18 september 2012 08:05 uur

Voor de nieuwe gTLD’s .brussels en .vlaanderen gaat het Belgische registry DNS.BE een nieuw domeinregistratiesysteem ‘from scratch’ bouwen, zo laat DNS.BE-woordvoerder Lut Goedhuys in gesprek met ISPam.nl weten. Dat is nodig omdat het DRS dat DNS.BE in gebruik heeft voor het beheer van het .be-domein niet voldoet aan de specifieke eisen die de ICANN aan gTLD registries stelt.

De ontwikkeling van het nieuwe DRS zal geen kwestie van maanden zijn, maar zal significant langer duren. Om toch al direct van start te kunnen met de .brussels en .vlaanderen gTLD’s zal in eerste instantie een DRS van een derde partij worden gebruikt. De reden dat er voor gekozen is om uiteindelijk over te stappen op een in eigen huis ontwikkeld systeem is gelegen in het feit dat het DRS de kern van de business raakt. Daarnaast kan op die manier het beste de kwaliteit worden gewaarborgd, is alle kennis van het systeem onder eigen dak aanwezig en zijn eventuele aanpassingen direct te maken, stelt Goedhuys.

De keuze om het DRS volledig vanaf de grond aan te bouwen en niet het DRS van het .be-registry te gebruiken, komt omdat er rekening moet worden gehouden met de eisen die de  ICANN stelt aan gTLD registries. Door de kennis die is opgedaan met het bouwen van het systeem voor de .be-registry, hoeft het wiel echter niet opnieuw te worden uitgevonden. Daarnaast is het volgens Goedhuys mogelijk dat bepaalde features die worden opgenomen in het nieuwe DRS, hun weg ook zullen vinden naar het DRS van de .be-registry.

Om de bouw van het nieuwe DRS mogelijk te maken, heeft DNS.BE een tweetal vacatures voor een Senior Java Backend Developer en een Senior Java Web Developer op de website geplaatst. Deze moeten het al zittende ontwikkelteam komen versterken, dat op dit moment nog bestaat uit vier developers en één tester.

Ivo, 18 september 2012 10:00 am

Nu ben ik toch wel benieuwd aan welke eisen het huidige DNS.BE systeem dan niet voldoet?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.