Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe extreem compacte storageoplossing van AMD

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 september 2012 08:05 uur

AMD heeft haar eerste SeaMicro-product op de markt gebracht. Tegen alle verwachtingen in geen machine voor grootschalige cloudplatformen, maar voor grote storage-omgevingen. De SM15000-server is vooral een uitkomst voor hosters en datacenters die enorme hoeveelheden data voor klanten direct beschikbaar moeten hebben.

De nieuwe SM15000 is de eerste machine die na de overname van SeaMicro door AMD aan de wereld wordt gepresenteerd, maar de ontwikkeling van de server was al voor de overname ingezet – al ronkt AMD zelf dat het met deze microserver nog steeds ‘leidend is op de markt voor datacenter innovaties’. Chipmaker AMD kocht het bedrijf begin dit jaar voor een astronomisch bedrag van ruim 330 miljoen dollar in de hoop hiermee iets in handen te hebben dat de datacentermarkt voor AMD open zou kunnen breken.

Opteron pas in november
Feitelijk is de SM15000 een 10U-racksysteem waaraan direct 5 petabyte aan storage geknoopt kan worden. AMD zet hiermee de trend voort om zoveel mogelijk power op een zo klein mogelijk oppervlakte te persen. De ‘bak’ bevat feitelijk 64 servers en 16 backend-slots waarmee de gehele configuratie via 16*10GbE of 64*1GbE uplinks aan storage-arrays wordt verbonden. Die arrays zelf kunnen tot 1408 hard drives bevatten. Bij elkaar opgeteld is de SM15000 zo goed voor 5PB aan data.

Opvallend is dat de SM15000 op dit moment alleen Intel Xeon E3-1260L (Sandy Bridge)  of 1265L v2 (Ivy Bridge) processoren ondersteunt. Pas in november zal de machine van de nieuwe AMD Opteron ‘Piledriver’-core processoren gebruikmaken. Prijzen voor de machine zijn niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.