Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google investeert in nog een onderzeese kabel

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 27 augustus 2008 07:59 uur

Onderzeese fiberNa de investering in de onderzeese Unity kabel, die Azië (via Japan) en de Verenigde Staten (Los Angeles) van een meervoudige Terabit verbinding zal voorzien, heeft Google de smaak te pakken gekregen en investeert het bedrijf samen met vrijwel alle andere investeerders in Unity in nóg een onderzeese kabel. De Southeast Asian Japan Cable (SJC) moet de Unity kabel die in Japan aan land komt met Guam, Hong Kong, de Filipijnen, Singapore en Thailand verbinden, meldt TeleGeography.

Op dit moment ligt de SJC kabel nog op de tekentafel en het consortium dat de kabel zal gaan uitrollen moet nog een aannemer contracteren die fysieke uitrol voor zijn rekening neemt. Echter zal het waarschijnlijk op zijn vroegst in 2011 zijn voordat de SJC kabel in gebruik kan worden genomen volgens TeleGeography analist Alan Mauldin, omdat er op dit moment al verschillende onderzeese kabels worden aangelegd en er maar een paar bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van onderzeese kabels.

Het SJC consortium is vrijwel identiek aan dat van Unity. Bedrijven die in beide consortia participeren zijn Google, Bharti, SingTel, KDDI en Global Transit. Pacnet, die twee van de vijf fibers van Unity zal exploiteren, exploiteert al het EAC-C2C intra-Asian mesh cable en is daarom niet betrokken bij de SJC. Globe Telecom in de Filipijnen en TOT in Thailand zijn wel lid van het SJC consortium en zullen zorgen voor de aansluiting in hun landen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.