Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NL-ix gaat internationaal uitbreiden

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 27 september 2012 08:06 uur

De NL-ix gaat verder uitbreiden. Eerder dit jaar nam de aanbieder van peering-diensten de activiteiten van het Belgische FreeBIX al over. Nu volgt een verdere uitbreiding naar het Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarmee komt het totaal aantal landen dat bediend wordt op zes uit, zo kondigde CCO Marc Gauw en CEO Jan Hoogenboom aan tijdens de NL-ix late summer drink die gisterenavond in Amsterdam plaatsvond. Deze bijeenkomst werd door ruim 400 klanten en partners van de NL-ix bezocht.

“Klanten van de NL-ix in de diverse landen kunnen nu zowel lokaal als internationaal rechtstreeks met elkaar peeren zonder backhaul terug naar Nederland, een concept dat we distributed global peering hebben genoemd. Zij profiteren hiermee onder andere van veel lagere vertragingstijden op hun internationale peering-verkeer, hetgeen moderne applicaties als bijvoorbeeld voip, interactieve video, gaming en transactieverkeer zeer ten goede kan komen”, vertelt Marc Gauw. “Daarnaast leveren we sinds een jaar het zogenoemde Oneport product, waarmee klanten via de bestaande NL-ix aansluiting ook aangesloten kunnen worden op bijvoorbeeld de AMS-IX”.

Maar ook binnen de grenzen is de NL-ix druk aan het uitbreiden. Momenteel worden diverse datacenters als PoP ingericht, waaronder Telecity AMS5, DCG Delft, Equinix AM3 en DC-Brabant. Daarnaast wordt momenteel onderhandeld met het KPN Cybercenter in Haarlem, Terremark NAP Amsterdam en het TCN Data Hotel in Hilversum.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.