Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenters in containers: marktgroei van 40 procent in 2013

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 28 september 2012 08:06 uur

De markt voor modulaire datacenters in mobiele containers zal volgend jaar met 40 procent groeien. Dat stelt het onderzoeksinstituut IMS Research in haar rapport  ‘About The World Market for Containerized Data Centers – 2012’.

IMS onderzoekt deze markt al sinds 2005, maar pas in de laatste jaren ziet het instituut een enorme groei in de vraag naar datacenters die ‘prefab’ als containers kunnen worden verscheept. Die vraag heeft zich dit jaar al verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Zo liet Goldman Sachs vorige week al weten dat zij binnenkort prefab, modulaire datacenter-units gaat inzetten voor haar infrastructuur.

Ook BMW gaat deze units in gebruik nemen. De autofabrikant heeft hiervoor een contract afgesloten met Verne Global dat deze units beheert bij Kevlavik op IJsland.  Het zijn voorbeelden die onderstrepen dat dit geen niche-markt meer is, maar een serieuze oplossing voor datacentervraag van ook grote ondernemingen.

IMS Research ziet de vraag vooralsnog vooral ontstaan in Noord-Amerika, maar ook China zal een belangrijke speler worden op deze markt. De vraag naar mobiele, container-datacenters zal in China over de komende vijf jaar telkens verdubbelen. “De voordelen van datacenters in containers zijn groot: mobiel, snel inzetbaar, maar ook mogelijke belastingvoordelen spelen een rol”, aldus IMS Research.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.