Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe release XenServer van Citrix beschikbaar per download

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 5 oktober 2012 10:05 uur

Citrix heeft begin deze week haar nieuwste release van het virtualisatieplatform XenServer aangekondigd: XenServer 6.1. Meest opvallende features aan de nieuwste release zijn de volledige integratie met Apache CloudStack en Citrix CloudPlatform.

Dat XenServer naadloos wordt geïntegreerd met CloudStack, mag geen verrassing heten. In april van dit jaar stapte Citrix uit de OpenStack Foundation en bracht het haar CloudStack 3.0.1 onder bij Apache, waarbij het de producten meteen voorzag van een Apache 2.0-licentie. Citrix stelde dat deze licentie de klanten meer vrijheid bood dan de GPLv3-licentie.

Shared Nothing
Citrix CloudPlatform is gebaseerd op het nieuwe Storage XenMotion, dat het mogelijk maakt om virtuele machines te verplaatsen zonder de noodzaak voor gedeelde storage. Citrix zelf noemt dit toepasselijk ‘Shared Nothing’ Storage Migration. Ook de XenServer Conversion Manager is onderdeel van de nieuwe release: batch conversie van machines binnen VMWare naar XenServer is met deze conversion manager bijzonder eenvoudig, aldus Citrix.

XenServer 6.1 is per direct beschikbaar en te downloaden in vier ‘smaken’: Free, Advanced, Enterprise en Platinum. Free is inderdaad gratis, een beproefd concept van Citrix dat al in 2009 haar XenServer hypervisor gratis beschikbaar stelden. Anno 2012 gelden echter stevige prijzen: duizend dollar per server voor de ‘premium’ edities.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.