Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace mag 100% uptime garantie geven

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2012 08:04 uur

Rackspace mag in advertenties blijven beweren dat er een uptime van 100 procent wordt gegarandeerd. Dat blijkt uit een uitspraak van de Britse reclamecode commissie, de Advertising Standards Authority (ASA).

Bij de ASA kwam één klacht binnen over een zin in een zoekmachineadvertentie van Racksapace waarin het bedrijf ‘100% uptime garantie’ geeft. Volgens de anonieme klager is zo’n bewering misleidend en kan 100 procent uptime voor een dergelijke dienst niet te verzekeren.

De Britse reclameautoriteit denkt daar anders over, schrijft IT Pro. Consumenten begrijpen dat Rackspace een garantie biedt op zijn service en bij eventuele storingen of incidenten geld aan de klant teruggeeft, zo oordeelt de ASA.

Dit argument in combinatie met de downtime die Rackspace in Engeland heeft gehad, vond de ASA dit voldoende om de hostingprovider in het gelijk te stellen.

In de kleine lettertjes van de SLA schrijft Rackspace dat het netwerk, de infrastructuur en de hardware gedurende een maand 100 procent uptime zullen hebben, onderhoudswerkzaamheden uitgezonderd. Voor elke 30 minuten aan downtime krijgt de klant 5 procent van zijn maandelijkse factuurbedrag teruggestort. De korting kan oplopen tot 100 procent.

Thomas Lobker, 16 oktober 2012 2:18 pm

Dus je kunt het ook omdraaien en zeggen dat je nog geen 99,9% uptime krijgt voor 90% van het factuurbedrag. Maar als Rackspace toch meer uptime behaalt dan moet je extra betalen.

Oftewel je hebt niets aan zo'n belofte.

ikke, 16 oktober 2012 3:51 pm

Bij een (onaangekondigde) downtime van 10 uur krijg je pas een 100% restitutie. Dat betekent dat ze feitenlijk een garantie geven van 98.7% uptime

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.