Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute start met Europees 100Gbps ethernet netwerk

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 19 oktober 2012 08:00 uur

Cloudprovider Interoute is deze week van start gegaan met haar 100Gbps ethernet netwerk. Interoute maakt daarbij gebruik van de technologie van Infinera DTN, een bedrijf waar Interoute al langer mee samenwerkt. De cloudprovider biedt het 100Gbps ethernet in heel Europa. Het is noodzakelijk om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar bandbreedte-efficiëntie.

Het Infinera DTN-platform is gebouwd op photonic integrated circuits (PICs) en biedt een flexibeler optisch netwerk. Het is goedkoper voor Interoute om te bouwen en te onderhouden. Volgens Matthew Finnie, CTO van Interoute is de nieuwe technologie nodig om de competitie binnen de markt de baas blijven.“Interoute en Infinera werken al enkele jaren samen om deze toonaangevende technologie te integreren. De mogelijkheid om ons bestaande Infinera netwerk aan te passen naar 100GbE services laat de waarde van de Infinera architectuur zien.”

Chris Champion, vicepresident EMEA Sales bij Infinera, is blij met de langdurige samenwerking met Interoute. “Interoute is een van onze toonaangevende klanten van Infinera wereldwijd, en we zijn verheugd om een belangrijke rol te spelen in de uitbreiding van de capaciteit op het netwerk van Interoute.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.