Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cisco: drukte in datacenters neemt komende jaren gigantisch toe

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 oktober 2012 08:05 uur

De impact die cloud computing op het dataverkeer heeft, wordt de komende jaren steeds duidelijker. Binnen vijf jaar tijd zal de hoeveelheid IP-verkeer in datacenters verviervoudigen.

Bovendien draaien in 2016 twee van de drie diensten in de cloud. Die conclusies trekt Cisco in het jaarlijkse Global Cloud Index-rapport dat vandaag is gepubliceerd.

Nu al gaat er jaarlijks meer dan 1,8 zettabytes aan data door datacenters wereldwijd. In 2016 zal dat zijn gestegen tot meer dan 6,6 zettabytes. Dat betekent dat er elke maand 554 exabytes aan data door de netwerken van datacenters wordt gepompt. In 2011 was dit nog 146 exabytes per jaar.

Het datacenterverkeer zal het internetverkeer blijven domineren in de nabije toekomst, maar de aard van het datacenterverkeer ondergaat een transformatie door het gebruik van cloudapplicaties, diensten en infrastructuur, aldus het rapport.

In 2011 genereerde de Verenigde Staten nog het meeste cloudverkeer (261 exabytes op jaarbasis), gevolgd door Azië. Tussen nu en 2016 wordt de grootste groei van het cloudverkeer verwacht in de Asia-Pacific-regio. Daar zal de groei jaarlijks 79 procent bedragen. In West-Europa zal de groei blijven hangen op 44 procent per jaar en in 2016 uitkomen op circa 1 zetabyte.

Volgens Cisco zal het dataverkeer naar clouddiensten de komende vijf jaar met jaarlijks 44 procent groeien. “De sector heeft de adoptie van de cloud zien veranderen van een opkomende technologie tot een gevestigde netwerkoplossing dat breed geaccepteerd en gebruikt wordt. De impact hiervan is duidelijk zichtbaar op het datacenterverkeer”, stellen de onderzoekers.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!