Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rechter: EURid moet 74.000 domeinnamen deblokkeren

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2006 15:55 uur

Op 24 juli maakte EURid bekend dat het 74.000 domeinnamen van malafide registrars/houders per direct waren geblokkeerd. Echter heeft een rechter gisteren besloten dat deze blokkering onrechtmatig is en dat EURid de 74.000 domeinnamen per direct dient te deblokkeren.

Gezien EURid aangeeft dat dit een voorlopige voorziening is weigert EURid logischerwijs verder commentaar. Het Duitse persbureau pressetext weet ons te melden dat een Brusselse rechter heeft besloten dat EURid de 74.000 domeinnamen per direct dient vrij te geven onder dwang van 25.000 euro boete per domeinnaam, per uur dat er geen gevolg aan het gerechtelijke bevel wordt gegeven.

In de motivering van de uitspraak geeft de rechter aan dat het de blokkering onrechtmatig acht, omdat de registratievoorwaarden die door EURid gehanteerd zijn aangeven, dat EURid voorafgaand aan het blokkeren van een domeinnaam de houder en/of registrar hiervan tenminste 14 dagen van te voren op de hoogte dient te stellen voorafgaand een de daadwerkelijke blokkering. Volgens de rechtbank was hier niet aan voldaan, wat de blokkering onrechtmatig maakte.

Afgelopen dinsdag heeft EURid de 74.000 geblokkeerde domeinnamen vrijgegeven en heeft daarmee voldaan aan het gerechtelijke bevel.

Waar ik nu benieuwd naar ben is, of EURid nu opnieuw aan de bewuste domeinnaam houders en/of registrars kan aangeven dat de domeinnamen over 14 dagen zullen worden geblokkeerd en dan na die 14 dagen de blokkering ook daadwerkelijk uitoveren, want dat was het enige punt waar een rechter een probleem mee had of zou een rechter dat na deze procedurele fout niet meer accepteren?

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.