Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPConnect: Kabinet-Rutte II heeft niet genoeg aandacht voor internet

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 12 november 2012 08:01 uur

De nieuwe regering is afgelopen maandag aan het werk gegaan: het regeerakkoord is ondertekend en de ministers zijn beëdigd. Maar wat betekent het nieuwe beleid voor partijen in de hostingbranche. Yom Schutte, voorzitter van ISPConnect vertelt hoe de branchevereniging aankijkt tegen Rutte II.

“Het huidige kabinet wil alleen bezuinigen en kijkt niet naar de kansen die liggen in de internetbranche. Wij hebben de AMS-IX hier in Nederland veel grote, internationale ict-bedrijven. Daar mag de meer aandacht naar uitgaan”, begint Schutte.

Internet krijgt te weinig prioriteit
“Deze regering is niet heel slecht, al had het beter gekund. Wel ben ik bang dat deze partijen niet voorop lopen op het gebied van de automatisering”, aldus Schutte. “Ik denk dat een aparte ministerspost voor ict- of internetzaken niet gek zou zijn. Het is een onderbelicht onderdeel in de huidige politiek, terwijl steeds meer handel en zaken via het internet lopen. En de hostingbedrijven en carriers zijn de olie voor deze handel.”

Verouderde wetgeving
Vooral oude wetten zijn een probleem dat snel op zowel landelijk als internationaal niveau moet worden aangepakt, vindt Schutte. “Wetgeving is nu nog moeilijk vanuit Nederland te bedienen. Kijk naar veiligheid op het internet en het aanpakken van websites als The Pirate Bay bijvoorbeeld. De wetten zijn verouderd, die komen uit een tijd voor het internet bestond. We moeten dat vanuit een heel andere hoek gaan bekijken.”

Ondanks zijn bedenkingen bij de nieuwe regering hoopt Schutte wel dat het kabinet Rutte II vier jaar aanblijft. “Ik denk dat het voor de branche en de rest van Nederland heel goed is als de regering vier jaar in het zadel zit. Stabiliteit en rust komen de branche ten goede, ook als er minder gunstige beslissingen worden genomen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.