Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Switch Datacenters richt testomgeving in voor koeltechnologieën

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 november 2012 08:03 uur

Het datacenter van Switch Datacenters in Amsterdam Zuidoost wordt een proeftuin voor energie-efficiënte datacentertechnologieën.

Het zogeheten ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ van Switch Datacenters is opgezet om nieuwe technologieën uitvoerig te testen. Mochten experimenten slagen, dan kunnen de technologieën ook blijvend gebruikt gaan worden, zo heeft het bedrijf deze week laten weten.

Volgens Gregor Snip van Switch Datacenters zullen er vooral nieuwe koelmethoden worden getest omdat ‘op dat gebied nog altijd veel energie-efficiëntie gerealiseerd kan worden’. “Wij zijn ervan overtuigd dat het implementeren en testen van verschillende koeltechnologieën naast elkaar de beste efficiëntievergelijking zal opleveren”, zegt Snip.

“Vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid willen wij met ons datacenter in deze regio een significante bijdrage leveren aan verdere energiebesparingen binnen de datacenter markt”, aldus Switch Datacenters.

Uiteraard zit er ook een marketingbelang aan het experiment. “We willen als datacenterconcern ook voorop lopen op het gebied van energie-efficiëntie en het gebruik van groene datacenter technologieën”,  erkent Snip.

Afgesloten deel
Volgens Snip is er in het datacenter genoeg ruimte voor de R&D-activiteiten. De experimenten worden in een volledig afgeschermd gedeelte van het datacenter uitgevoerd. “Onze klanten merken hier dus feitelijk niets van. Het zijn pure testcases om uiteindelijk de meest efficiënte datacentertechnologieën in gebruik te kunnen nemen, op het gebied van koeling maar bijvoorbeeld ook op het gebied van energie-efficiënte stroomvoorziening. Pas wanneer zo’n technologie volledig is uitgetest en eventuele nadelen volledig zijn uitgesloten, dan zullen reguliere klanten er iets van gaan merken.”

Vooruitlopend op dit testprogramma is Switch Datacenters gedurende het afgelopen jaar al begonnen met het testen van een innovatieve technologie voor datacenterkoeling. “”Maar daar kan ik op dit moment jammer genoeg nog weinig over zeggen omdat de R&D-testen worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met een overheidsinstantie. Zodra de testperiode afloopt, dan kunnen we meer vertellen over deze technologie en de exacte waarde ervan”, aldus Snip.

De eerste onderzoeksresultaten hiervan worden over ongeveer twee maanden verwacht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.