Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SAS: klassieke hosting naast cloud als nieuwe service

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 29 november 2012 08:01 uur

SAS, leverancier van BA en BI software, heeft deze week bekendgemaakt een volgende stap te zetten bij de ‘hosting gerelateerde’ dienstverlening. Tot voor kort lag de nadruk op een beperkt aantal locaties waar klantdata werd verwerkt en opgeslagen, waarvan Cary (het SAS HQ in de USA) de belangrijkste was, naast bijvoorbeeld Nederland en Groot-Brittannië. Het spreekt voor zich dat de activiteiten van SAS zich uitstekend lenen voor gebruik van SaaS toepassingen, waarbij de drie genoemde locaties een belangrijke rol spelen.

Sinds deze week komt daar verandering in.

Het bedrijf kiest voor een bijzondere differentiatie in aanbod. Naast cloud wordt er (weer) klassieke hosting aangeboden en het aantal locaties voor opslag en verwerking wordt flink uitgebreid. Van Frankfurt is inmiddels bekend geworden dat het een van de nieuwe SAS -locaties wordt, de andere Europese locaties worden binnenkort bekendgemaakt.

De reden voor deze stap is, op basis van de eerste perscommuniqués en reacties, niet uitsluitend de afwijzing van cloud door (potentiële) klanten van SAS. Door te kiezen voor klassieke hosting en meerdere locaties wil het bedrijf aantrekkelijker worden voor nieuwe klanten in sectoren en regio’s waar het tot op heden ondervertegenwoordigd is. SAS stapt daarmee af van een strategie die jarenlang is gevolgd: op de eerste plaats alleen voor grote en/of internationale organisaties willen werken. Dit kan worden opgevat als een signaal dat een bedrijf als SAS steeds harder aan de slag moet om de omzetdoelstellingen te realiseren.

Een andere reden voor deze koersaanpassing is dat in de sectoren waar SAS sterk vertegenwoordigd is (met name finance en gezondheidszorg) de recente jaren het aantal regels en voorschriften sterk is toegenomen (compliance!). Door bewust te kiezen voor local presence en lokale partners wordt het voor SAS eenvoudiger van al die verschillende regels op de hoogte te zijn en zodoende klanten goed te kunnen blijven bedienen.

Bovenstaande in ogenschouw nemend kan worden gesteld dat de wereld van hosting, datacenters en large accounts blijft verrassen. Niet alleen het aanbod, ook de vraag blijft in beweging en dat dwingt ondernemers in de hele keten flexibel te opereren. Cloud geeft natuurlijk al de mogelijkheid dat sneller te kunnen doen. En dat het nodig is alert te blijven voor dit soort ontwikkelingen, die op het eerste gezicht wellicht overkomen als een onlogische stap achteruit, spreekt voor zich.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...