Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SAS: klassieke hosting naast cloud als nieuwe service

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 29 november 2012 08:01 uur

SAS, leverancier van BA en BI software, heeft deze week bekendgemaakt een volgende stap te zetten bij de ‘hosting gerelateerde’ dienstverlening. Tot voor kort lag de nadruk op een beperkt aantal locaties waar klantdata werd verwerkt en opgeslagen, waarvan Cary (het SAS HQ in de USA) de belangrijkste was, naast bijvoorbeeld Nederland en Groot-Brittannië. Het spreekt voor zich dat de activiteiten van SAS zich uitstekend lenen voor gebruik van SaaS toepassingen, waarbij de drie genoemde locaties een belangrijke rol spelen.

Sinds deze week komt daar verandering in.

Het bedrijf kiest voor een bijzondere differentiatie in aanbod. Naast cloud wordt er (weer) klassieke hosting aangeboden en het aantal locaties voor opslag en verwerking wordt flink uitgebreid. Van Frankfurt is inmiddels bekend geworden dat het een van de nieuwe SAS -locaties wordt, de andere Europese locaties worden binnenkort bekendgemaakt.

De reden voor deze stap is, op basis van de eerste perscommuniqués en reacties, niet uitsluitend de afwijzing van cloud door (potentiële) klanten van SAS. Door te kiezen voor klassieke hosting en meerdere locaties wil het bedrijf aantrekkelijker worden voor nieuwe klanten in sectoren en regio’s waar het tot op heden ondervertegenwoordigd is. SAS stapt daarmee af van een strategie die jarenlang is gevolgd: op de eerste plaats alleen voor grote en/of internationale organisaties willen werken. Dit kan worden opgevat als een signaal dat een bedrijf als SAS steeds harder aan de slag moet om de omzetdoelstellingen te realiseren.

Een andere reden voor deze koersaanpassing is dat in de sectoren waar SAS sterk vertegenwoordigd is (met name finance en gezondheidszorg) de recente jaren het aantal regels en voorschriften sterk is toegenomen (compliance!). Door bewust te kiezen voor local presence en lokale partners wordt het voor SAS eenvoudiger van al die verschillende regels op de hoogte te zijn en zodoende klanten goed te kunnen blijven bedienen.

Bovenstaande in ogenschouw nemend kan worden gesteld dat de wereld van hosting, datacenters en large accounts blijft verrassen. Niet alleen het aanbod, ook de vraag blijft in beweging en dat dwingt ondernemers in de hele keten flexibel te opereren. Cloud geeft natuurlijk al de mogelijkheid dat sneller te kunnen doen. En dat het nodig is alert te blijven voor dit soort ontwikkelingen, die op het eerste gezicht wellicht overkomen als een onlogische stap achteruit, spreekt voor zich.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.