Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISO-certificering moet verwarring over PUE stoppen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 26 november 2012 08:08 uur

De kans is groot dat er voor de rekeneenheid PUE (Power Usage Effectiveness) een ISO-certificering zal worden aangevraagd. De eerste stappen daarvoor zijn inmiddels gezet, want de markt heeft sterk behoefte aan een gestandaardiseerde methode om de energie-efficiency van datacenters in uit te drukken.

Hoewel PUE waarschijnlijk de meest gebruikte eenheid is om de energie-efficiency van datacenters mee te berekenen, bestaat er nog altijd discussie over hoe en onder welke omstandigheden het precies gemeten wordt.

Daarom wordt vanuit The Green Grid geprobeerd om een ISO-certificering voor PUE te krijgen. Deze maand zijn de eerste werkgroepen gevormd die zullen bepalen voor welke rekenmethode voor datacenters een ISO-certificering zal worden aangevraagd. PUE maakt een grote kans.

Maar het standaardiseren van de PUE-waarde is geen gemakkelijke opgave, schrijft DatacenterDynamics op een blog. Eén van de moeilijkheden is bijvoorbeeld dat de klimaatomstandigheden van land tot land verschillen wat gevolgen heeft voor de PUE. Toch zal een ISO-certificering een einde maken aan de voortdurende verwarring over de PUE-waarde, zo is de verwachting.

Op dit moment wordt de PUE gesteund door The Green Grid, enkele Amerikaanse ministeries, de Europese Code of Conduct en de Japanse overheid.

De Green IT Promotion Council staat echter achter de methode genaamd DPPE (datacenter performance per energy). Bovendien bestaan er naast de PUE en DPPE nog andere rekenmethoden zoals de ITTE (IT equipment energy efficiency) en ITEU (IT equipment utilization).

ISPam.nl Job board

Marco, 26 november 2012 11:56 am

Dat plaatje is ook niet echt representatief. Een PUE boven de 1,5 vind ik al poor. en tussen 2 en 4 ook. Dit als je een standaard rekenmethode gebruikt.
Pak je de white papers 14,21,22 van de green grid, dan worden de rekensommen best wel complex. Ik vind het goed dat er een certificering komt.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!