Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interview: Schneider Electric bekijkt datacenters als geïntegreerd geheel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 27 november 2012 08:02 uur

De dozen staan al klaar in het Nederlandse kantoor van Schneider Electric. De fabrikant van onder meer UPS-, koelsystemen en datacenter managementsoftware verhuist binnenkort van Vianen naar Hoofddorp.

“Door de overname van diverse bedrijven is Schneider Electric inmiddels onder veel merknamen actief en zijn her en der in Nederland kantoren gevestigd die inmiddels zijn overgenomen”, zegt de Paul Bron die sinds twee weken vice-president IT Business is bij Schneider Electric. De verhuizing maakt een einde aan de versnipperingen van kantoren en dochterbedrijven.

“Door het inlijven van diverse bedrijven die elk een specialisatie hebben, kan Schneider Electric nu een totaalaanbod voor datacenters bieden.” Dat is gelijk een nieuwe uitdaging waar datacenters volgens Bron voor staan. “Datacenters moeten leren naar het datacenter als een geheel te kijken, en niet in blokjes.”

“Wij kijken bij de bouw van een datacenter naar het geheel, terwijl andere partijen alles in blokjes verdelen. Als alle apparatuur en kabels op elkaar zijn afgestemd, werkt het beter omdat het samen is getest, aldus Bron in gesprek met ISPam.nl.

Groei
Schneider, dat onder meer bekend is van power-producten onder de merknaam APC, levert ook koelsystemen, racks en managementsoftware (DCIM). Oftewel het bedrijf kan oplossingen leveren van de stroomtoevoer tot de stroomdistributie in de racks en alles wat ertussen zit.

Schneider profiteert van de groei van het aantal datacenters in Nederland, zegt Bron. “De aanwas aan nieuwbouw van datacenter levert een hoop werk op.” Volgens Bron zijn het vooral grote globaal opererende bedrijven die datacenters bouwen in Nederland, zoals bijvoorbeeld Terremark. Daarnaast ziet hij ook een sterke groei in het aantal regionale datacenters.

Het geheim zit ’m in de juiste toepassing van technologieën. “Je moet denken vanuit de IT-apparatuur en niet vanuit de ruimte.” Bij moderne UPS-systemen is het bijvoorbeeld mogelijk om het vermogen te variëren afhankelijk van de behoefte. “Bij oudere modellen is het vaak zo dat een UPS helemaal uit staat of dat die op vol vermogen draait. Onze nieuwe modulaire UPS-systemen kunnen ook voor een deel geactiveerd worden.” Deze schaalbaarheid komt de efficiëntie ten goede, meent Bron.

Verhuizing
De circa 450 medewerkers van Schneider Electric trekken vanaf 8 december in het nieuwe pand in Hoofddorp. In dat gebouw zijn verschillende eigen technische innovaties zelf opgenomen. Ook wordt een Experience Centre voor de klant ingericht, een soort testomgeving waar klanten de producten in werking kunnen zien. Verder zijn er bewust openingen in het plafond aangebracht om een kijkje achter de schermen te geven, bevat het gebouw slimme energiemeet- en regelsystemen en staan er buiten het gebouw laadpalen voor elektrische auto’s.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.