Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute en Equinix winnen een DatacenterDynamics Award

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 17 december 2012 08:03 uur

DatacenterDynamics AwardsDe uitreiking van de DatacenterDynamics Awards in Londen, eind vorige week, had een bescheiden Nederlands tintje. Bij twee van veertien categorieën werden de Nederlandse inzendingen van Equinix en Interoute namelijk met een award beloond.

Equinix won de award in de categorie ‘The Green Data Center’ voor AM3 Science Park Amsterdam, dat in oktober werd geopend. Het datacenter maakt gebruik van hybride koeltorens en warmte- en koude-opslag in de grond in plaats van mechanische koeling. Bovendien wordt de overtollige warmte van AM3 gebruikt om naburige gebouwen te verwarmen.

Voor Equinix Benelux-directeur Michiel Eielts is de prijs vooral een erkenning voor de pogingen om ‘een nieuwe norm voor duurzaamheid en innovatie te creëren’. “Groene IT en energie-efficiëntie zijn steeds vaker doorslaggevende factoren voor organisaties die een datacenter selecteren. AM3 Science Park is een belangrijke stap op weg naar een datacenter dat meer energie oplevert dan het inneemt en de functie van energieleverancier vervult”, stelt Eielts.

Naast Equinix, viel ook Interoute in de prijzen. De IT-dienstverlener nam de prijs in de categorie ‘Innovation of outsouring’ in ontvangst. “We hebben gewonnen met onze Virtual Data Centre-oplossing”, laat een blije woordvoerster van Interoute tegenover ISPam.nl weten.

Het bedrijf spreekt van een belangrijke innovatie op het gebied van clouddiensten. “Deze award onderstreept de voordelen die klanten kunnen hebben van de Virtual Data Centre-dienst”, reageert de woordvoerster.

De Interoute VDC-datacenters zijn gevestigd in Amsterdam, Londen, Geneve en Berlijn. Bedrijven die gebruik maken van deze dienst kunnen echter elk fysiek datacenter van Interoute selecteren en kostenloos gegevens of connectiviteit verplaatsen van het ene naar het andere datacenter, omdat gebruik wordt gemaakt het eigen Europese Interoute-netwerk.

Bij elke prijsuitreiking zijn ook partijen die naast de prijzen grijpen. Zo stond Minkels, leverancier van datacenterdiensten,  wel in de finale van de categorie ‘Datacenter Blueprint’, maar ging de prijs in die groep uiteindelijk naar Cable&Wireless Worldwide.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.