Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Tweede overname in een maand voor Claranet

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 december 2012 08:06 uur

1024px-CLARANET_LOGO_+_SERVICE_STRAPLINE-_FULL_COLOURManaged service provider Claranet heeft opnieuw een branchegenoot  in Europa overgenomen. Deze keer gaat het om het Franse Typhon. Het is voor Claranet de tweede Europese overname in een maand tijd.

Claranet betaalt voor de overname 4,2 miljoen euro. Typhon is opgericht in 2005 en heeft zijn hoofdkantoor in de Franse hoofdstad. Het bedrijf wordt gezien als een expert in web- en open source-hostingdiensten. Typhon levert diensten aan grote Franse klanten Radio France, Rue89, Attractive World, lafourchette.com en uitgever Groupe Figaro.

De acquisitie betekent dat alle klanten profiteren van de expertise van beide organisaties en hun dienstenportfolio. “Bovendien helpt de overname om de grootste onafhankelijke managed services-leverancier in Europa te worden”, zegt Olivier Beaudet, directeur van Claranet Frankrijk.

In november deed Claranet al een veel grotere overname. Toen werd voor 68,5 miljoen euro betaald voor het Britse Star Technology Services. Claranet is in 1996 opgericht en levert in Nederland internetdiensten aan onder meer Veolia, Amnesty International, Minkels, VDL en Lekkerland. Claranet is in op dit moment actief in Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.