Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Intentieverklaring HP en KPN voor ontwikkelen clouddiensten

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 19 december 2012 08:02 uur

cloud-wolkDat 2013 het jaar van stevige concurrentie wordt op de cloudmarkt, zal duidelijk zijn. In de cloud valt geld te verdienen en aanbieders verdringen elkaar om de gunsten van de klant. Grootmachten KPN en HP kondigden gisteren aan gezamenlijk de cloudmarkt te gaan bedienen. De bedrijven tekenden daartoe een intentieverklaring.

Volgens de ondernemingen is het de bedoeling dat de bestaande cloudportfolio’s van HP en KPN elkaar gaan aanvullen. Daarbij richt de samenwerking zich op de grootzakelijke markt. HP kent al het Cloud Agile-programma, KPN heeft CloudNL net in de markt gezet. Met name CloudNL is bedoeld voor de Nederlandse markt, wordt geleverd vanuit KPN-datacenters en is volledig compliant aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Vanuit dat portfolio levert KPN al Exchange Server 2012, Sharepoint Server 2010 en Lync Server 2010.

Cloud Agile van HP gaat een stuk verder en biedt ook business-omgevingen aan vanuit de cloud, waaronder de ERP-software van SAP. Onlangs sloot HP nog een deal met de Groningse automatiseerder VCD dat haar software op Agile gaat implementeren. Ondanks het feit dat de twee ondernemingen op de grote jongens mikken, zal dit voor kleinere cloudhosters toch betekenen dat ze er stevige concurrentie bij krijgen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.