Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPam.nl kijkt terug op 2012 met specialisten

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 27 december 2012 08:00 uur

2012ispam-terugblik210x150Het afgelopen jaar heeft ISPam.nl veel aandacht besteed aan ontwikkelingen die hosting -en datacenterbedrijven raken. Nieuwe bedrijven zijn bezocht, talloze interviews werden gehouden met brancheorganisaties, directies en inmiddels ook overheden. Daarnaast was er bijna dagelijks nieuws over trends in binnen -en buitenland.

Met het einde van het jaar in zicht is het goed nog eens terug te blikken. Wij hebben daarvoor een aantal personen gevraagd naar de hoogte -of dieptepunten van het jaar. Vandaag starten we met de terugblik door personen die veel met internet te maken hebben, maar zelf geen hoster zijn. Morgen volgt de terugblik van DHPA, SIDN en ISPconnect. We sluiten het jaar af met een terugblik door de redactieleden zelf.

Fulco Blokhuis (@boekx):
Wat mij het meeste is bijgebleven: de actie van de FBI tegen Megaupload. Een grootschalige strafrechtelijke operatie die een schokgolf teweeg bracht. Maar als er geen veroordeling komt, en daar ziet het nu naar uit, dan zal het effect tegenovergesteld zijn van wat de Amerikanen hoopten te bereiken.

Dennis Nuijens (@cqure):
Het jaar 2012 voelde als een soort overgangsjaar. Er zijn veel ontwikkelingen behoorlijk volwassen geworden. Onderwerpen als BOYD, HNW, en cloudtechnologieën zijn verankerd in onze manier van werken en leven. Parallel daaraan is het goed om te zien is dat het belang IT-security steeds serieuzer wordt genomen in alle lagen van de bevolking en het bedrijfsleven. De onvermoeibare crisis houdt een echte exploderende groei wel nog tegen. Crisis is voor ons ook goed geweest. Het dwingt een ieder om goed na te denken en keuzes te maken.

Jan-Jaap Oerlemans (@jjoerlemans):
Op mijn vakgebied is de aankondiging om hacken als opsporingsmethode mogelijk te maken het belangrijkste nieuws van 2012. Omdat de ingrijpende opsporingsmethode op zoveel manieren kan worden toegepast en zowel technisch als juridisch complex is ga ik de wetsontwikkeling ervan op de voet volgen.

Peter Westerveld (@sincerusconsult):
Stuxnet maakte duidelijk dat het oorlogsslagveld niet persé meer op de grond hoeft te liggen maar dat het Internet daar meer en meer voor gebruikt wordt én dat niet alleen pc’s maar ook andere systemen die aan het Internet hangen kwetsbaar zijn voor aanvallen. Dit is een belangrijke gebeurtenis geweest met name voor de bewustwording van directies en management. Internet is een fantastisch medium om je bedrijfsprocessen uit te breiden of te verbeteren maar er moet ook rekening mee gehouden worden dat niet iedereen het positief met je voor heeft.

Brenno de Winter (@brenno):
Dat mensen in het datacenter gaan beseffen dat zij enorm belangrijke gegevens van de gewone man in de straat beheren en een verantwoordelijkheid hebben. Ik wens alle helden die beheer uitvoeren de moed toe om stevig in de schoenen te staan bij managers die maar doordrukken met ideeën en blijven hameren op het gedegen beveiligen van de informatie. Een echt mooi systeem beschermt de privacy van mensen en biedt goede functionaliteit. 2013 mag wat mij betreft het jaar van een mooie balans tussen innovatie en privacy worden.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Nieuwe nummer 1 in de HostingReview.nl Top 100
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

18 hosting en datacentertweets: Zonnepanelen, nieuwe koelmachine, 8 jarig bestaan, taart en events
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De jaarcijfers bekeken: EvoSwitch Nederland
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...