Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPam.nl kijkt terug op 2012 met branchevertegenwoordigers

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 28 december 2012 08:00 uur

2012ispam-terugblik210x150Met het einde van het jaar in zicht is het goed nog eens terug te blikken. Wij hebben daarvoor een aantal personen gevraagd naar de hoogte -of dieptepunten van het jaar.

Vandaag de terugblik van de volgende partijen: DHPA, SIDN en ISPconnect. Maandag sluiten we het jaar af met een terugblik door de redactieleden zelf.

Marco Davids (@marcodavids):
World IPv6 Launch op 6-6-2012  was voor mij de belangrijkste mijlpaal van 2012. Grote bedrijven zoals Akamai, Google, Microsoft en Facebook zetten die dag het nieuwe IPv6-protocol blijvend aan. Onmiddellijk resulteerde dit in een flinke stijging van het IPv6-verkeer op de AMS-IX. Een mooie stap op weg naar de toekomst.

Yom Schutte (@ispconnect):
Ik denk dat het belangrijkste item dit jaar was security. In het begin van 2012 zijn vele partij zowel groot als klein het slachtoffer geworden van hackers en heeft dit ertoe geleid dat het beveiligen bij iedereen in de branche terecht hoger op de agenda is komen te staan. Jammer alleen van dat kalf wat eerst moest verdrinken.

Michiel Steltman (@michielsteltman):
Dat 33% van de e-commerce-omzet in Europa, geschat op zo’n €300 miljard, wordt verdiend met diensten die Nederlandse serviceproviders faciliteren en draaien in Nederlandse datacenters is weinig bekend bij pers, politiek en publiek. Wat de Rotterdamse haven is voor transport en logistiek, is onze datacenter- en hostingsector voor Europa en de wereld. Die rol verdient meer aandacht, bescherming en ondersteuning.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.