Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPam.nl kijkt terug op 2012 met de redactie

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 31 december 2012 08:00 uur

2012ispam-terugblik210x150Met het einde van het jaar in zicht is het goed nog eens terug te blikken. Vandaag het derde en laatste deel.

Nu is het de beurt aan de redactie van ISPam.nl om kort uit te leggen wat zij  de hoogtepunten, dan wel dieptepunten van het jaar vonden en waarom.

Edwin Feldmann (@edwinf):
Ik kies voor het offline halen van Megaupload begin dit jaar. Een onterechte en duistere gang van zaken waarmee de site op zwart is gezet, terwijl er zoveel soortgelijke diensten zijn. Denk niet dat dit soort praktijken beperkt blijven tot de VS. Bedenk maar hoe het in het najaar van 2011 met News-service.com is gegaan.

Randy ten Have (@randytenhave):
Het laatste blok IPv4 adressen is uitgegeven door RIPE NCC. Voor bestaande en nieuwe LIRs is er enkel nog – eenmalig – een blok van 1024 IPv4 adressen beschikbaar. Providers zullen in 2013 door hun werkvoorraad heen gaan. Hoe gaan access-providers nieuwe klanten aansluiten en xSP’s nieuwe servers of services opleveren?

Jeroen Mulder (@jeroen1500):
2012 was voor mij het jaar van de cloud. Ik heb een flink aantal bedrijven enorme sprongen zien maken in het realiseren van nieuwe cloudproposities en het verder standaardiseren van cloudtechnologie. Daarnaast was het natuurlijk vooral het jaar van de crisis, maar inmiddels heeft de branche voor hosters en datacenters bewezen dat zij ook in deze tijden een goede positie hebben om toch te kunnen groeien. In tijden van crisis zullen bedrijven naar alle kosten kijken en waar mogelijk bezuinigen. Uitbesteding naar cloud en externe hosters/datacenters lijkt hierin een positieve bijdrage te leveren aan dergelijke business cases.

Rashid Niamat (@rniamat):
Menig rechtszaak in 2012 heeft mij negatief verbaasd. In mijn optiek wordt inmiddels het recht te veel opgerekt om onjuiste belangen te verdedigen. In schril contrast daarmee stond het domeinnaamdebat. De 4e editie trok tot mijn positieve verbazing heel wat mensen en leverde zinvolle en nuttige discussies gedurende het debat en nog daarna.

Caroline van Soelen 9@carolinevs):
‘De lancering’ van IPv6 in juni. Met name de snelle groei en deelname van grote partijen. Lijkt me een belangrijke ontwikkeling voor de toekomst van internet.

Arnout Veenman (@veenman):
Het afgelopen jaar staat voor mij in het teken van het feit dat de pool met IPv4-adressen bij RIPE NCC daadwerkelijk op is geraakt, terwijl ondertussen de adoptie van IPv6 bij hosters nog ernstig tegenvalt. Daarnaast ook de BTW-verhoging die met terugwerkende kracht is ingevoerd en hosters onevenredig hard treft. Beide dingen vind ik onbegrijpelijk en zijn tekenend voor 2012.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.