Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Toverwoorden van 2013: flexibele en hybride hosting

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 december 2012 08:05 uur

CloudhostingDe flexibele cloud en hybride hosting. Het zijn termen waar we in 2013 ook nog veel van zullen horen. Of waar we volgend jaar juist nog meer van zullen horen, omdat het gebruik ervan naar verwachting gaat stijgen.

ISPam.nl vroeg aan een aantal hostingproviders naar de verwachtingen voor volgend jaar. Volgens Teus van Mourik, country manager van Strato Benelux, worden aspecten als dataveiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service steeds belangrijker bij de keuze van een provider. 2013 wordt volgens hem hét jaar van de cloudoplossingen.

“De kloof tussen geïnteresseerd zijn en daadwerkelijk wat met de cloud doen, wordt kleiner”, voorspelt Van Mourik.  “Dit komt onder meer omdat solide aanbieders in staat zullen zijn om de angsten weg te nemen door de veiligheidsaspecten te benadrukken. De tendens is dat bedrijven alles bij één hoster onderbrengen die ze vertrouwen.”

Realtime opschalen
Volgens Van Mourik groeit de interesse in zelf samen te stellen clouddiensten waarbij de klant een vast bedrag betaalt voor een virtuele server en deze vervolgens zelf verder kan samenstellen. Een dergelijke dienst met de naam  ServerCloud biedt Strato in Duitsland al aan. Binnenkort komt deze dienst ook naar Nederland. “Wanneer je bijvoorbeeld op een bepaalde datum een actie hebt dan neem je meer af door dit tevoren in te stellen. Ook heb je niet meer het probleem dat je server overbelast raakt, want je kan realtime opschalen”, aldus Van Mourik.

Ook LeaseWeb verwacht een grote groei van dergelijke flexibele diensten. “2013 gaat opnieuw het jaar van hybride hosting worden, waarbij dedicated servers en cloudinfrastructuur gecombineerd worden”, reageert Ruud Mous, commercieel directeur bij LeaseWeb. “Bedrijven kunnen hierdoor op ieder moment moeiteloos schakelen tussen componenten – of deze zelfs tegelijkertijd inzetten.”

Hybride hosting biedt volgens Mous een oplossing voor een probleem waar iedere IT-manager tegenaan loopt omdat elk bedrijf en elke applicatie andere, unieke behoeften heeft als het gaat om zaken als rekenkracht, geheugen, opslag, schaalbaarheid en prijs. “Door dedicated servers en cloud infrastructuur met elkaar samen te voegen creëer je een flexibel platform dat aan iedere eis kan voldoen.”

“De prijzen van hostingdiensten zullen in het komende jaar stabiel blijven en misschien zelfs wat dalen”, besluit Mous.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.