Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Positieve reacties op plannen TMG voor verhuren Hyves-servers

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 december 2012 13:00 uur

hyvesDe Telegraaf Media Groep (TMG) gaat de cloudmarkt op. Het bedrijf doet dat met de duizenden servers die letterlijk stof staan te verzamelen na het instorten van het verkeer op Hyves, aldus berichten in het Financieele Dagblad en de Volkskrant.

Na de overname door TMG in 2010 gaat het bergafwaarts met het Nederlandse sociale netwerk. Het gaat inmiddels zo slecht dat het bedrijf nu te kampen heeft met enorme leegstand op de servers, die het wel voor langere tijd moet leasen. TMG heeft nu het plan opgevat om die servers te gaan verhuren voor clouddiensten. Het bedrijf probeert zo de gemaakte kosten voor Hyves nog terug te verdienen. Veel informatie heeft TMG nog niet prijsgegeven. Over de invulling van de dienst en de tarieven is nog niets bekend.

Een paar cloudaanbieders reageren sceptisch op de plannen van TMG, maar Marco van den Akker van 123Cloud vindt het juist een fantastisch plan. ,,Niet dat ik het kan bewijzen, maar ik heb het bedacht. We hebben in september met mensen van TMG gesproken tijdens een event en daar hebben we dit ook genoemd als optie.” Van den Akker vindt het typisch Nederlands om hier negatief over te zijn. ,,Ik juich het toe, zolang ze het maar bij ons komen verhandelen. Bedrijven zoals wij zijn immers gespecialiseerd in het verhandelen van cloudcapaciteit, daar hebben we concepten voor.”

Ook Lennard Zwart van CloudVPS is positief: ,,TMG lijkt net als Amazon haar extra computer capaciteit in een succesvolle activiteit om te willen zetten. De sector zal aan dit soort dingen moeten wennen. De cloud is breder en groter dan de traditionele hosting markt dus er zullen ook telkens nieuwe partijen komen om mee te concurreren. Hier is niets mis mee, zolang je als aanbieder vooraan blijft lopen qua dienstverlening. Wij vinden het juist een goed teken dat steeds meer grote bedrijven de cloud serieus nemen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.