Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kwaliteitsregeling Internetdiensten voor het Onderwijs wordt verbreed

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2006 11:07 uur

De Kwaliteitsregeling Internetdiensten voor het Onderwijs (KRID), is door ICT~Office overgenomen van de Stichting Beheerorganisatie Kwaliteitsregeling van Internetdiensten. Tegelijkertijd zal de kwaliteitsregeling met bijbehorende geschillenregeling worden verbreed naar andere sectoren en wordt de kwaliteitsregeling daarmee interessant voor meer gebruikers en meer ISP’s.

Op dit moment voorziet de regeling voornamelijk in de behoefte van scholen voor hun keuze voor een ISP. Deze zal nu in eerste instantie verbreed worden naar de zorgsector en het MKB. Waarna deze sector voor sector zal worden uitgebreid. De ISP’s die aan deze regeling deelnemen, verplichten zich hun diensten en de kwaliteit op transparante wijze aan te bieden, waarbij zij instaan voor de functionaliteit en de kwaliteit.

Een mooie ontwikkeling dat de Kwaliteitsregeling Internetdiensten voor het Onderwijs breder wordt ingezet. Ik was al enige tijd benieuwd hoe het stond met de kwaliteitsregeling, het verbaasde me daarbij ook dat binnen Stichting ICT op School waar de regeling uit voortkwam deze nauwelijks bekend was toen ik laatst met een manager van de Stichting sprak. Daarmee is de overname dus ook een logisch gevolg gezien de uitvoering nu door een partij zal worden gedaan die zich hier volledig op kan focussen en geen bijzaak is.

Over de waarborging van de kwaliteit door de kwaliteitsregeling ben ik iets minder te spreken. Er zijn vrijwel geen harde eisen in de criteria (PDF), enkel het feit dat er duidelijkheid moet zijn over bepaalde gegevens en een aantal gedragscriteria. De criteria zijn wel zeer helder en ook volledig, waarbij de focus sterk ligt op internettoegang

Verder zijn de kosten om aan te sluiten bij de kwaliteitsregeling niet mals. De jaarlijks bijdrage bedraagt 1250 euro en de toetsingskosten bedragen 1500 euro.

ECP.NL zal ICT~Office projectmatig gaan ondersteunen in de uitvoering van de kwaliteitsregeling, daarbij naar mijn idee ICT~Office een bureaucratisch bolwerk is, heb ik groot vertrouwen in ECP.NL en respect voor haar voorzitter Arie van Bellen! Dus ik denk ik dat daarmee de uitvoering van de kwaliteitsregeling in goede handen is!

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...