Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Beursgenoteerde datacenterbedrijven sluiten 2012 met dikke plus

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 8 januari 2013 08:02 uur

grafiek-lijnenDatacenters zijn nog steeds een gezonde business, ondanks alle geluiden van tegenvallende markten en de gevolgen van de financiële crisis. Uit een overzicht van Datacenterknowledge.com blijkt dat de meeste wereldwijde spelers op de datacentermarkt vorig jaar flink hebben geplust. Althans, de beursgenoteerde ondernemingen. Die deden het op een enkele uitzondering na erg goed.

Equinix, ook stevig vertegenwoordigd in Nederland, tekende voor een beurswinst van 103 procent over het gehele jaar.  Daarmee is Equinix het best presterende beursgenoteerde bedrijf op het gebied van datacenters, hosting en DCIM. Interxion, met zes datacenters in Amsterdam en de media-gateway in Hilversum, doet het op de tweede plaats niet slecht met een winst 76,7 procent.

De top 3 wordt gesloten met Rackspace: dat noteerde over geheel 2012 een plus van 72,7 procent. Daarmee zijn Equinix, Interxion en Rackspace de onbetwiste koplopers. Andere grote spelers zoals Akamai en Internap doen het aanzienlijk slechter, maar noteerden nog steeds ruime winst. Akamai is niet vertegenwoordigd in Nederland, Internap heeft wel een datacenter bij Schiphol.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.