Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DE-CIX behoudt kleine voorsprong op de AMS-IX

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 januari 2013 08:07 uur

AMS-IX verwerkt 2 Tbps dataverkeerVrijwel niemand zal het merken, maar in Frankfurt worden bijna dagelijks nieuwe records gebroken. Internetknooppunt DE-CIX bereikte afgelopen donderdag een piek van ruim 2,3 Terabit per seconde (Tbps).

De grens van 2 Tbps werd in september vorig jaar bereikt, schrijft DE-CIX zelf. Maar op 10 januari 2013 werd ’s avonds een all time high gehaald van 2325.55 gigabit per seconde. Een eerdere piek werd vorige week op 6 januari al bereikt toen er 2273.61 Gbps door DE-CIX werd verwerkt.

De informatie over het dataverkeer dat over een internet exchange gaat, wordt elke 15 seconde gemeten. Dit getal, ook wel sFlow genoemd, geeft weer hoeveel data door alle netwerkswitches van het knooppunt is gegaan. De piek van 2,3 Tbps is zo’n gemiddelde waarde in een periode van 15 seconde, legt de DE-CIX uit.

Het is bekend dat de internet exchange in Frankfurt meer traffic verwerkt dan de AMS-IX, al is het verschil klein. De AMS-IX bereikte in november vorig jaar de 2 Tbps-grens en zit met de pieken daar nu ook net boven. Voor zover bekend is de 2,3 Tbps nog niet gehaald in Amsterdam. Als er gekeken wordt naar het aantal leden of aangesloten partijen, dan is de AMS-IX wel groter dan de DE-CIX.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.